Decimeter från att gå miste om 23 milj

Foto: ATG-PLAY
TRAV

I lördags blev en spelare ensam med sju rätt och vann 23 miljoner kronor.

Vinnaren hade decimetrarna på sin sida – och tog hem jättevinsten.

– Det är små marginaler mellan succé och fiasko, säger spelexperten Per Ottosson.

Lördagens V75-omgång på Axevalla blev mycket svårlöst och efter den sista V75-avdelningen där Per Lennartsson vann med Lamborghini S.T. återstod enbart 2,5 system med sju rätt.

Utdelningen: 9,3 miljoner.

Nu var det så att en spelare enbart spelat för sju rätt och fick då 2,5 gånger utdelningen vilket innebär att spelaren tog hem hela potten. Spelaren hade en spik på sitt system, 11 Orali i V75-6 men det var ytterst nära att miljonvinnaren sprack på sitt system i V75-7.

”Väldigt små marginaler”

Lamborghini S.T. vann mycket knappt före Thomas Uhrberg och New Line som närmade sig kraftigt den sista biten. Hade Uhrbergs häst fått luckan tio meter tidigare hade han troligtvis vunnit – och ordnat jackpott på sju rätt. Om Uhrberg hunnit dit med sin häst hade 23-miljonersvinnaren inte fått ett öre på grund av att han spelade för sju rätt. Bara några decimetrar mellan 23 miljoner och noll kronor med andra ord.

– Det var väldigt små marginaler och Uhrberg var förbi strax efter mål. Det är väldigt små marginaler mellan succé och fiasko och det är tufft. Det är det här scenariot jag är lite rädd för, men jag har själv valt att bara spela för sju rätt, i alla fall när det är jackpott.

Har du själv missat en miljonvinst på målfoto?

– Många gånger. Jag har hållit på med det här så länge så det har hänt vid flera tillfällen att man spruckit på små marginaler med stora pengar och jag tror många känner igen sig. Jag minns för ett antal år sedan på Mantorp då Åke Svanstedt vann med Hot Tub. Då hade jag gjort ett jokersystem på fredagskvällen och åkte till Mantorp för att ta in lite information på lördagen. Jag gjorde tre ändringar och alla tre ändringarna blev fel, det kostade mig tio miljoner kronor. Det var flera som var med på det systemet men det är ett minne man har, säger Per Ottosson till Trav365.