Banchefen: Han är en drömhäst till Elitloppet

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
TRAV

83 dagar kvar till Elitloppet på Solvalla och temperaturen stiger.

Efter helgens storlopp i Frankrike har banan en stor önskehäst till superloppet.

– Rapide Lebel är en helt fantastisk häst, ägarna och tränaren vill komma till Elitloppet, säger Tore Fyrand.

Under helgen avgjordes storloppet Prix de l'Union Europeenne på Vincennes travbana i Frankrike där två heta Elitloppskandidater visade upp sig. Vann loppet med 80 000 euro i förstapris gjorde vinterns stora utropstecken Rapide Lebel som var helt överlägsen. Eric Raffin körde sin häst till ledningen efter en bit och sedan kunde ingen stoppa hästen som vann på ett strålande sätt. Solvallas travbanechef, Tore Fyrand, var på plats i Paris och följde loppet och blev mycket imponerad över hästens insats. Nu är Rapide Lebel en önskehäst till Elitloppet.

– Det är en helt fantastisk häst, de körde 3 000 meter och han vann på 1.13-blankt och han ökade sista 500 metrarna. Det är en jävla häst och det är många arrangörer som drar i honom och de har inte bestämt sin planering ännu, men både ägarna och tränaren är positiva till att komma till Elitloppet, säger Fyrand.

Han fortsätter:

– Det är så pass långt kvar men hästar är färskvara men de är i alla fall positiva att komma.

Är han en drömhäst till Elitloppet?

– Det är en häst vi väldigt gärna vill ha, vi vill ha internationella topphästar och det här är en sådan. Vi har många önskehästar och han är en av dem. Vi står inte och faller med Rapide Lebel, men han är mycket intressant.

”Ska vinna allt”

Trea i det franska storloppet slutade svenskägde Commander Crowe som gjorde ett bra lopp efter en tids vila. Även han är ett av de heta namnen till Elitloppet som avgörs sista helgen i maj.

– Jag tyckte att han gjorde ett bra intryck. Han ska få gå ett par lopp till, sen får vi se. Men Fabrice Souloy är positivt till att komma, han brukar vilja komma med sina hästar till Sverige och han har sagt att han ska vinna allt med Commander Crowe.

När kan vi få se den första inbjudningen till Elitloppet?

– Nu kör vi ett stort lopp på Cagnes sur Mer-banan på söndag, ett sprintlopp som jag har folk som bevakar. Veckan efter det kan det börja närma sig, men hästar är som sagt färskvara och vi är försiktiga med att starta inbjudningen för tidigt. Men temperaturen börjar stiga, säger Tore Fyrand till Trav365.