Tränaren blåslagen efter överfallsrånet

TRAV

Rånad och brutalt misshandlad.

För Östersundstränaren Daniel Wikberg slutade den stora travhelgen med auktionen i Rixallsvenskan på sjukhus i Eskilstuna.

– Det värsta var nog inte skadorna utan att jag kände mig så dum och utelämnad där jag låg.

Foto: Mikael Wikner
Daniel Wikberg, blåslagen och med skador på käke och öga.

Daniel Wikberg hade länge sett fram emot helgen i Eskilstuna. Östersundstränaren skulle dels tävla med Stay The Night i de treåriga hingstarna och valackernas final i Breeders´Crown, dels ropa in Diva Håleryd på auktion - hästen han haft lite till låns under säsongen med Rixallsvenskan.

Fredag kväll var det fest för finalisterna i lördagens stora unghästlopp i Munktell Arena i centrala stan.

Det var på väg därifrån, strax efter ett på natten, som han blev påhoppad och rånad.

– En av mina hästägare hade tagit en annan väg till hotellet och vi går och pratar med varandra i telefon. Då bara kommer det någon snett bakifrån och hoppar upp och sparkar mig i huvudet, berättar Daniel Wikberg som promenerade i mörkret genom en park.

– Är det pengar du ska ha?! skrek jag och kastade åt honom några sedlar jag hade på mig. En kille i 30-35-årsåldern. Han tog även mobiltelefonen och försvann. Allt gick så fort. Så kom en sista spark mot huvudet där jag låg och allt blev svar ett tag. Så meningslöst liksom. En fruktansvärd känsla när man inte vet vad som ska komma sedan.

Skador på käke och öga

Omtöcknad kröp Daniel Wikberg in på en hamburgerrestaurang i närheten och fick hjälp.

Läkarna på Mälarsjukhuset konstaterade att han ådragit sig två sprickor på ena käken och en skada på ett öga. En tand har dessutom åkt upp i en bihåla i näsan.

– Det går bra att vara arg och kanske skratta lite så här efteråt. Men man kände sig helt utelämnad. Känner mig ganska bra i alla fall även om läkarna säger att det kan bli dubbelseende om ett par veckor. Så vi får se då hur det går.

Ett glädjeämne under helgen för Wikberg var att han fick med sig stoet Diva Håleryd hem till Östersund igen. Stoet, som slutade trea i Rixallsvenskan, ropades in på fredagskvällens Rixauktion för 130 000 kronor.

– Hon blir kvar i min träning och det är runt 85 sålda andelar sålda i henne och alltså många av de gamla ägarna som ska fortsätta ha henne. Det var jättetrevlig att det gick så i alla fall.

Mikael Wikner/Kanal 75