Doldisen som kan fixa miljoner på V64

Foto: ALN
TRAV

Jackpott på V64 med elva miljoner kronor till en ensam vinnare.

Då kan doldisen Fredik Palm skrälla med sina hästar.

– Yankee Brodde är min bästa chans, han har mycket bra form, säger Gävleproffset.

39-årige Fredrik Palm hade ett bra fjolår då hans hästar sprang in strax över 700 000 kronor och vann 12 lopp på 127 starter. Fredrik Palm är en rutinerad travtränare på Gävletravet och levererar varje är jämna resultat.

Men inledningen på 2011 har varit den bästa någonsin och fortsätter Palm i den här farten slår han förra årets siffror med marginal. Stallet har hittills under året en segerprocent på 17 och redan har Palms hästar vunnit fem lopp. På onsdag när Solvalla kör V64 med jackpott har Gävletränaren tre hästar till start inom V64-spelet och Palm låter nöjd med alla sina hästar.

– Det känns bra, jag hoppas att någon av dem är bland de tre främsta för det är alltid svårt att vinna på Solvalla, säger Palm.

I V64-1 plockar tränaren ut Yankee Brodde från spår ett bakom startbilen. Ett perfekt startspår för den åttaårige valacken.

– Han gick bra på V75 senast då han spurtade bra och nu har han fått ett bra läge. Jag hoppas att han kan öppna hyggligt så han får en position långt fram. Det är ingen som vinner så ofta, men han gör ofta bra lopp och jag hoppas att han är trea-fyra. Formen är mycket bra.

Om Yankee Brodde fick ett drömspår så fick Limpopo ett mardrömsspår i V64-3. Hästen lottades till spår åtta och ska köras av lärlingen Mattias Eriksson.

– Han satt fast med rubbet sparat senast på Solvalla och såg jättefin ut. Nu fick han ett döläge så vi får vara nöjda med pengar. Han behöver ha fina lopp för att gå som bäst.

”Jättefin kapacitet”

Du avslutar med Goofy Bermon i V64-6 som vann överlägset senast. Hur ser du på onsdagens chanser?

– Han fick ett knöligt läge men han var jättefin vid dödensvinst senast. Med ett bra slagläge är han med och slåss om segern, han har jättefin kapacitet och går han felfritt är han med och gör upp om segern. Han är lite lättstörd, men jag hoppas att han sköter sig.

Vem är bästa chansen?

– Yankee Brodde på läget, säger Fredrik Palm till Trav365.