Kollegorna om chockbeskedet

TRAV

Travprofilen Roger N Olsson har omkommit efter en tragisk olycka i närheten gården.

Roger N Olsson sörjs av familj, vänner och kollegor.

– Jag lider med de anhöriga, det är jättetråkigt, säger kusken och tränaren Ulf Ohlsson.

Foto: ALN
Ulf Ohlsson.

Det var under tisdagen som den tråkiga nyheten kom att travtränaren Roger N Olsson omkomiit efter en olycka på gården. Enligt Johan Lindberg, sportchef för Trav Gävleborg, ska ha Olsson ha varit ute med sin traktor och på något sätt fått skopan i huvudet och avlidit.

Tränaren sörjs av familj, vänner och kollegor runt om i Sverige.

Ulf Ohlsson, tränare Bergsåker

– Jag kände honom väldigt väl och jag har tävlat mot honom i många år och pratat med honom varje tävlingsdag. Han har åkt med mig ibland när vi åkt på travresor och det är fruktansvärt tråkigt. Jag lider med de anhöriga och det är jättetråkigt alltihop. Det var en snäll och duktig kille, framförallt var han fruktansvärt duktig på kallblod.

Jan Norberg, tränare Umåker

– Jag blev alldeles kall när jag hörde det, det är så tragiskt så det finns inte. Vi har träffats varje tävlingsdag och haft mycket bra kontakt. Det är så tragiskt, men olyckor är olyckor. Man vill inte att det ska vara sant.

Roger Nilsson, tränare Boden

– Det var jättetråkigt. Jag kände honom inte speciellt väl, vi hälsade på varandra och har mött varandra i lopp. Det är en kollega och det är en fruktansvärd tragedi. Det är fruktansvärt jobbigt och man kan inte annat än beklaga och delta i sorgen.

Per-Åke Holmsten, tränare Hagmyren

– Det är en fruktansvärd händelse, sen har jag ingen aning om hur det gått till. Jag kände honom väl, han har jobbat hos mig en gång i tiden. Man blir chockad.

ARTIKELN HANDLAR OM