Travprofil avliden efter traktorolycka

Foto: ADAM STRÖM/KANAL75
TRAV

Travprofilen Roger N Olsson har omkommit.

Efter en olycka i närheten av gården avled tränaren.

– Det är oerhört tragiskt, säger Johan Lindberg.

Det var under tisdagsförmiddagen som den hemska och tragiska olyckan inträffade i närheten av Roger N Olssons gård i Oppsjö. Enligt Johan Lindberg, sportchef för Trav Gävleborg, ska ha Olsson ha varit ute med sin traktor och på något sätt fått skopan i huvudet och avlidit.

– Det är oerhört tragiskt. Roger N Olsson har på något sätt slagit i huvudet i skopan eller fått skopan i huvudet. Vi vet inte riktigt ännu hur det har gått till. Han var ute med traktorn i närheten av gården under förmiddagen. Det är djupt tragiskt och man tänker oerhört mycket på familjen, han hade en stor familj med både små och stora barn. Vad jag förstår så hann man inte föra honom till sjukhus innan han avled.

”Otroligt jobbigt”

– För hans fru och barn är det otroligt jobbigt och Hagmyren kommer att göra det vi kan för att hjälpa till. När det finns djur med så är det massa praktiska bestyr som inte kan vänta, säger Lindberg.

Roger N Olsson var en stor travprofil i Hudiksvall och var under många år proffstränare på Hagmyrens travbana. Höjdpunktens på hans framgångsrika travkarriär kom 2000 då han vann kallblodskriteriet med Skaffer Brunen.

Roger N Olsson blev 48 år och var far till sju barn och gift med Elisabeth som han drev sin tränarrörelse med.

ARTIKELN HANDLAR OM