Handbollsstjärnans gåva till toppkusken

Foto: Bildbyrån
Magnus Jernemyr.
TRAV

Här är handbollsstjärnans bonus till familjen Goop.

För varje miljon hans häst Premier League springer in bjuder Jernemyr på en lyxmiddag.

– Det är väldigt trevligt, säger Olle Goop.

Den åttaårige valacken Premier League är en av stall Goops favorithästar. Gooparna har haft hästen sedan 2007 och under varje säsong har hästen gjort jämna prestationer och tjänat fina pengar. I förra starten, då hästen var tvåa på V75, passerade han två miljoner kronor i intjänade pengar och på fredag kommer det firas. Hästen ägs av familjen Jernemyr i Ludvika med handbollsstjärnan Magnus Jernemyr i spetsen. För varje miljon hästen tjänar bjuder ägarna familjen Goop och hästens skötare på en lyxmiddag.

På fredag kommer middagen gå av stapeln och dagen efter startar hästen i Norge på V75.

– Det ska firas lite grann. Han rundade två miljoner i förra starten och det brukar vara trevligt. Lugna förhållanden men trevligt, säger Olle Goop.

Hur känns det när hästägarna visar sin tacksamhet?

– De är väldigt intresserade och jag tycker det är riktigt skoj. De är riktigt engagerade i hur det går med travet och för hästen. Det är alltid roligt med folk som bryr sig om hästarna.

”Dåligt läge”

På lördag startar åttaåringen i Steinlagers Äreslopp med 290 000 kronor i förstapris på Momarkens travbana då Norge och Sverige kör V75 tillsammans, Hästen lottades till svåra spår sju bakom startbilen och ska köras av Olle Goop.

– Han har ett lite dåligt läge, lite långt ut på vingen. Men han kommer säkert göra en bra prestation, han har nästan aldrig gjort ett dåligt lopp. Han är en tacksam häst.

Kan han vinna?

– Det är tufft, det krävs att han har flyt med loppet och får lite hjälp på vägen och att de kör fort, då kan han dyka upp där framme men det blir tufft, säger Olle Goop till Trav365.