Efter avhoppet – han tar över efter Edlund

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAl75
TRAV

Efter Johan Edlunds avhopp som referent i TV4.

Nu har TV4 hittat ersättaren i 33-årige Patric Skoglund.

– Det ska bli jäkligt kul, det blir en annan sorts utmaning, säger Skoglund.

I slutet av januari avslöjade Trav365 att den populäre tv-profilen Johan Edlund slutar som travreferent i TV4 och deras livesändningar. Edlund jobbar nu som exekutiv producent för travet i TV4 och efter Edlunds avhopp har kanalen sökt en ersättare som referent.

”Inspirerande”

Den 19 mars drar V75 live igång i TV4 och då kommer 33-årige Patric Skoglund vara den som refererar loppen i tv-rutan. Skoglund har lång erfarenhet av tv-jobb och jobbar numera som referent på Romme och Rättvikstravet. Under de senaste säsongerna av V75 live har 33-åringen jobbat som programledare för programmet, men nu tar han steget upp i kommentatorsbåset.

– Jag fick en förfrågan för några veckor sedan och tycker det ska bli jäkligt kul. Jag har refererat V75 förut men man kommer in i det på ett helt annat sätt när man får göra det mer frekvent, säger Skoglund som kommer jobba med den legendariske travtränaren Stig H Johansson.

– Jag pratade med Stig H i telefon för några veckor sedan och det ska bli kul att jobba med honom. Han är en av många experter, men jag ska i alla fall jobba med honom premiärdagen på Jägersro. Det ska bli kul att kommentera och arbeta med en så skicklig person, kanske den bästa vi någonsin haft i Sverige. Det ska bli inspirerande.

Är du nervös?

– Nej, det är jag definitivt inte. Men det ska bli kul att referera V75 mer kontinuerligt. De senaste två och en halv säsongerna har jag varit programledare men det här blir en annan sorts utmaning. Det ska bli kul att få referera lite större lopp framöver, säger Patric Skoglund till Trav365.