”Viola Silas har ont någonstans”

Foto: ALN
TRAV

I lördags föll hon tungt som jättefavorit på V75.

Nu ska Viola Silas till veterinären – och sedan väntar lång vintervila.

– Hon har ont någonstans, säger tränaren Fredrik Persson.

Det fyraåriga stjärnstoet Viola Silas startade i lördags som jättefavorit i Breeders Crown-finalen med 700 000 kronor i förstapris. Hästen fick ett tufft lopp utvändigt om ledande Stepping Space och Johan Untersteiner. Över upploppet lämnade Stepping Space sin kullsyster och Viola Silas var chanslös att följa med och slutade trea i loppet.

Mitt under loppet märkte Fredrik Persson att allt inte stod rätt till med sin ögonsten.

– Jag fick ta upp henne lite i kurvorna och hon hängde ner väldigt mycket. Jag kände tidigt att det inte var något flyt i hennes steg. Hon har säkert känningar någonstans för hon skakade väldigt mycket i sina bakknän efter loppet, det tyder på att hon har ont någonstans.

Vad kommer hända nu?

– Vi ska till veterinären med henne på torsdag och gå igenom henne. Hon får säkert någon behandling och jag tippar på att det är något knä men inget allvarligt. Hon har inga svullnader och senorna ser bra ut.

Nobbar Frankrike

För någon vecka sedan avslöjade Trav365 att Viola Silas matchades mot ett lopp på Vincennes travbana i Paris i slutet av december. Men efter nederlaget i lördags ändras planerna.

– Det blir ingen start där, då skulle hon gjort en bra prestation i lördags. Nu får hon vintervila och kan vara tillbaka i början av april.

Är det något speciellt lopp du siktar på?

– Det var något lopp på Åby under kungapokalskvällen för femåriga ston som verkade bra, det som Bring Me Luck U.S. vann förra året. Det ska bli intressant att se henne nästa år, riktigt intressant.

Elitloppet?…

– I drömmarna finns det ju, men vi tar det här som första mål, säger Fredrik Persson.

ARTIKELN HANDLAR OM