I DD-Mästaren krävs bara tur

Micke Nybrink om succétävlingen

TRAV

Är ni med i DD-Mästaren?

Jag också, alla spelare har kastat sig in i leken.

Tyvärr är reglerna iskalla.

Glöm skicklighet, tur som en tokig ska man ha.

Tror att vi är runt 25 000 travspelare som just nu slåss om titeln DD-Mästaren och ett förstapris på 150 000 kronor.

Tävlingen har pågått en dryg vecka och jag har dragit vissa slutsatser. Nästa år, för det här är en kul grej som vi vill se en fortsättning på, måste reglerna göras om.

Det ska givetvis vara tillåtet att gå all in. Som det är nu, där ledarna dragit in 86 000 kronor, finns det bara en taktik för oss som jagar och det är att spela raka dubblar som står i över 400 gånger och hoppas på ett mirakel.

Tokspel enda vägen

Det är nämligen exakt vad de tre ledarna gjort. De kastade in 200 spänn på en rak 8-5 i lördags och hämtade ut till 430 gånger. Tjosan! Om de spelade i blindo eller på nummer vet jag inte – men det är ändå tre skott från halva plan och väldigt mycket tur med i bilden.

Att spela smart och metodiskt och försöka vinna pengar funkar inte alls. Då kan man snyggt och skickligt gneta ihop några tusenlappar på en månad och sluta på 384:e plats. Att vinna är omöjligt med en sansad taktik. Tokspel är enda vägen.

Tänker dö med puffran i näven

Om däremot ”all in-vapnet” funnits kunde vi byggt kassa med lägre odds och sedan klivit in med hela såsen när man är tvungen, för att kunna vinna. Det skulle öka spänningen och ta DD-Mästaren till en ny nivå.

Hittills har jag spelat dubblar till ganska höga odds och bommat. Som det ser ut nu är det bara att fortsätta med mina 800 kronor på samma sätt: fyra raka dubblar för 200 kronor som står i 500 gånger pengarna. Om det kommer att gå? Knappast, men jag dör med puffran i näven istället för att sitta hemma och gnälla över reglerna.

Bra sätt att öka intresset

Ändå, jag gillar tävlingar och ser fram mot Tvilling-Mästaren, V4-Mästaren, V65-Mästaren, VP-Mästaren. Det är ett bra sätt att öka intresset för en spelform, att lära oss tänka taktiskt och faktiskt få reda på om vi klarar av att vinna. Men då är det viktigt att turen inte spelar för stor roll, som nu i DD-Mästaren.

Till sist kan jag konstatera att alla program-ledare i tv missbrukar ordet konstatera så till den milda graden att vi pratar om en epidemi.

Det är bara att konstatera att de konstaterar allt som går att konstatera. Lyssna själva och konstatera att jag konstaterat rätt.

ARTIKELN HANDLAR OM