BABYBOOMEN

Foto: KANAL75
Åke Svanstedt och Sarah Swahn väntar barn. Det gör även Disa Karth Adielsson och Erik Adielsson ska ha tvillingar.
TRAV

Det råder babyboom inom trav-Sverige.

Erik Adielsson och hans fru Disa väntar tvillingar – Åke Svanstedt och sambon Sarah Swahn väntar också barn.

– Kan ni tänka er fajterna i ponnyloppen om 8-10 år? skriver Erik Adielsson på sin twitter.

Erik Adielsson, 35, och Åke Svanstedt, 51, är två av landets mest populära travkuskar. I somras gifte Erik Adielsson sig med sin Disa Karth Adielsson, 26, och för bara några månader sedan flyttade paret till Stockholm. I somras avslöjade Erik Adielsson att han ska bli pappa och Disa väntar tvillingar.

Även Åke Svanstedt ska inom kort bli pappa. Hans sambo, Sara Swahn, 29, väntar barn. Erik Adielsson skriver på sin twitter om babyboomen bland travstjärnorna.

– Svanstedt-Swahn ska ha barn i början på nästa år. Kan ni tänka er fajterna i ponnyloppen om 8-10 år? Tur att det är 2 mot 1...

”En jättefördel”

Flera av landets bästa kuskar och tränare har föräldrar som är eller har varit framgångsrika inom travsporten. Några exempel är Olle och Björn Goop, Peter och Johan Untersteiner, Leif Witasp och Kajsa Frick och Hans och Erik Adielsson. Experten Thomas Nilsson menar att det är en stor fördel att ha föräldrar som lyckats tidigare.

– Möjligheten att bli framgångsrik inom travet ökar om man har en mamma eller pappa som är travtränare. Det krävs en möjlighet att få komma fram och visa sig och den möjligheten ökar om man har en mamma eller pappa som är travtränare, det är en jättefördel. Det är nästintill en förutsättning. Visst har de en enorm fördel om de kan bli matchade via mamma eller pappa.

Så man kan säga att Svanstedts barn blir ”toppstammad”?

– Det får man säga, säger Thomas Nilsson.

ARTIKELN HANDLAR OM