20-åringarna som har landets bästa spelbutik

Foto: MINIMEDIA
Sarang och Tarang Chandra.
TRAV

Under 2010 drog de in 3,3 miljoner på V64 och blev landets vinstrikaste ATG-ombud.

Nu siktar Tranebergs Spel och Tobak i Stockholm på nya storvinster – och jagar jackpotten på Solvalla.

– Är B.W.T.Firefox lika bra som senast är han oslagbar, säger 20-årige Tarang Chandra.

I januari förra året tog en spelare i Tranebergs Spel och Tobak hem en jättevinst på V64. Den anonyme spelaren hade satsat 784 kronor och kunde hämta ut 2,8 miljoner kronor efter skrällkvällen på Solvalla.

Den vinsten la grunden till att butiken i Stockholm blev vinstrikast på V64 under fjolåret bland alla ombud i Sverige. Butiken drog under 2010 in 3,3 miljoner kronor på V64 och ”vann” säkert före Norrahammars Spelbutik i Jönköping. Butiken drivs av bröderna Sarang och Tarang Chandra som är glada över succén.

– Det är jättetrevligt, jag blir alltid lika glad när mina kunder vinner. När någon vinner hos oss glädjer det mig och den glädjen som uppstod efter storvinsten förra året var helt fantastisk. Det var lite bittert att vinnaren inte blev ensam, men man får inte klaga, säger Tarang Chandra.

Tror du att ni kan slå vinstrekordet på V64 i år?

– Det kan hända, ingenting är omöjligt…

Hur kan era travspelare vara framgångsrika?

– De är rätt pålästa och har turen på sin sida. De är väldigt pålästa, de håller igång med värmningarna och samtidigt har de studerat i tid. Det gör att de vinner.

”Avslag på Acclaim”

På onsdag är det jackpott på V64 och en ensam vinnare plockar hem runt elva miljoner kronor. Tarang Chandra har inte studerat omgången speciellt noga men varnar för att vinterhästen Acclaim är i förlustfara i V64-5.

– Det är avslag på Acclaim. Jag tror att det är jobbigare för honom nu när han måste plocka in 20 meter på silverhästar som Askö Serve och Bart Sjöhammar. Sen har Simb Frizz smygform och med en mycket intressant kusk den här gången, Björn Goop är fantastisk.

Vilken är jackpottomgångens bästa spik?

– Travar B.W.T.Firefox (V64-4) så tror jag att den är oslagbar, det såg ut så senast. Sedan kan Don Capitano med Veijo Heiskanen i sista avdelningen vara en rensare, säger Tarang Chandra till Trav365.

FAKTA

Vinstrikaste butikerna på V64 under 2010

1. Tranebergs Spel och Tobak, Stockholm

Vinst: 3 288 871 kronor

2. Norrahammars Spelbutik, Jönköping.

Vinst: 3 032 096 kronor

3. Pressbyrån Karlstad

Vinst: 1 932 328 kronor

4. ICA Västerås

Vinst: 1 854 885 kronor

5. Norra Bantorgets Tobakshandel, Stockholm

Vinst: 1 839 086 kronor