Rusning efter andelar i Rixallsvenskan 2011

Stort intresse att köpa andelar – omkring 3 000 andelar kvar

TRAV

Hälften av stallen sålde slut första dygnet.

Men det finns fortfarande andelar att köpa för den som vill vara med i Rixallsvenskan 2011.

– Vi är överväldigade att intresset fortfarande är så stort, säger Markus Myron på Svensk Travsport.

Det blev rusning till ATG-ombud runt om i landet då andelarna till nästa års upplaga av Rixallsvenskan släpptes vid lunchtid på måndagen. Stall Halland, Malmö, Sörmland och Uppland sålde alla slut första timmen.

När dagen summerades hade 16 695 av de totalt 21 000 andelarna fått ägare.

– Det var en otrolig rusch och vi är överväldigade att intresset fortfarande är så stort nu när vi går in på tredje säsongen. Idag har det stabiliserats kring 100 sålda andelar i timmen och sist jag tittade hade vi drygt 3 000 kvar, säger projektansvarige Markus Myron på tisdagseftermiddagen.

Av de 21 stallen med tusen andelar a´ 300 kronor vardera hade tio fulltecknats vid 17-tiden på tisdagen. Förutom ovan nämnda även Dalarna, Göteborg, Skaraborg, Skåne, Stockholm och Östergötland.

– Det är tydligt att det gått åt snabbast i regioner där det finns större städer. Där det är glesare befolkat tickar det på lite långsammare och det tycker vi är bra. Hela mervärdet med Rixallsvenskan är ju att man ska vara nära sin häst, kunna hälsa på och komma till banan när den tävlar, säger Myron.

Utlottning i radio

I fjol sålde hela Rixallsvenskan slut på 33 timmar, men nu ser det alltså ut att finnas möjlighet att köpa in sig även under onsdagen.

– Åtgången har varit lite större än förra året, skillnaden är att vi har tre ytterligare stall i år. Men jag vill också påminna om att det lottas ut andelar varje dag hela veckan på RIX-FM.

Själva tävlingen Rixallsvenskan drar igång 1 mars. Fram till dess ska de 21 utvalda travtränarna hitta varsin lämplig häst att tävla med under året.

Robin Johansson/Kanal 75

ARTIKELN HANDLAR OM