Efter succén – nu kan du vara med i Rixallsvenskan

I dag släpps andelarna till Rixallsvenskan 2011

TRAV

Nu fortsätter succén Rixallsvenskan.

I dag klockan 12.00 släpps andelarna till Rixallsvenskan 2011.

– Jag hoppas att det fortfarande ska vara stort intresse, säger projektledaren Markus Myron.

Årets upplaga av Rixallsvenskan har gjort succé. Andelarna sålde slut rekordsnabbt och vid årets auktion såldes rixhästen Gitano för rekordsumman två miljoner kronor. Pengar som de 1 000 delägarna får dela på.

Nu finns det en ny chans att vara med i Rixallsvenskan. I dag släpps andelarna till Rixallsvenskan 2011 och projektledaren Markus Myron hopps att det ska gå lika bra den här gången.

– Jag hoppas att det fortfarande ska vara stort intresse för Rixallsvenskan. Vi har haft väldigt kul när man har träffat folk på banorna. Det har varit bra stämning bland delägarna.

”Tog 33 timmar”

Förra året sålde man slut på andelarna efter lite mer än ett dygn.

– Det tog 33 timmar förra året innan det var slut på andelar. Nu har vi utökat med tre stall till så man får ha respekt att det är 3 000 andelar till. Nytt är även att vinnaren, Peter Eriksson, får ta hand om championstallet.

– Kalmar/Gotland-stallet upphör och i stället blir det två stall. Det ena heter Småland och har Kalmar som hemmabana. Det andra stallet heter Gotland och har Visby som hemmabana. Skånestallet tog slut innan lunch förra året så tolkar vi som att det var ganska stort intresse i Skåne och därför har vi två stall på Jägersro.

Hos ATG-ombud

Om du vill köpa en andel får du gå till ditt ATG-ombud.

– Du betalar 300 kronor för en andel och så får du säga till i butiken vilket stall du vill bli delägare i. Du får ett värdebevis med en värdekod på, men det är viktigt att du inte glömmer att registrera dig på datorn. Du har inte blivit delägare förrän du har registrerat koden, säger Markus Myron.

ARTIKELN HANDLAR OM