Nybrink: DD-mästaren handlar endast om tur

Micke Nybrinks kritik mot tävlingen – hävdar att reglerna är iskalla

Micke Nybrink.
TRAV

Nu kritiserar Micke Nybrink ATG:s succétävling DD-mästaren.

Det går tungt för Nybrink i expertligan och nu menar han att tävlingen bara handlar om tur.

– Tyvärr är reglerna iskalla. Glöm skicklighet, tur som en tokig ska man ha, skriver han i dagens krönika i Sportbladet.

ATG:s tävling DD-mästaren har gjort succé. Över 20 000 personer är med och spelar om vem som är bäst på att spela Dagens Dubbel.

Bland experterna har Micke Nybrink och Mohammed Malla utmanat varandra och just nu leder Malla som har spelat in 6 616 kronor.

Micke Nybrink ligger just nu på 14:e plats i expertligan och har 600 kronor kvar att spela för. I måndags gick Malla ut och påstod att Nybrink inte vågar delta.

All in

I dagens krönika i Sportbladet skriver Micke Nybrink om tävlingen och menar att det inte handlar om skicklighet.

”Tävlingen har pågått en dryg vecka och jag har dragit vissa slutsatser. Nästa år, för det här är en kul grej som vi vill se en fortsättning på, måste reglerna göras om. Det ska givetvis vara tillåtet att gå all in. Som det är nu, där ledarna dragit in 86 000 kronor, finns det bara en taktik för oss som jagar och det är att spela raka dubblar som står i över 400 gånger och hoppas på ett mirakel”, skriver Nybrink.

”Det är nämligen exakt vad de tre ledarna gjort. De kastade in 200 spänn på en rak 8-5 i lördags och hämtade ut till 430 gånger. Tjosan! Om de spelade i blindo eller på nummer vet jag inte – men det är ändå tre skott från halva plan och väldigt mycket tur med i bilden .Att spela smart och metodiskt och försöka vinna pengar funkar inte alls. Då kan man snyggt och skickligt gneta ihop några tusenlappar på en månad och sluta på 384:e plats. Att vinna är omöjligt med en sansad taktik. Tokspel är enda vägen”, skriver han.

Öka spänningen

Han efterlyser nya regler och att man ska kunna spela för hela potten om det blir en DD-mästaren 2011.

”Om däremot ”all in-vapnet” funnits kunde vi byggt kassa med lägre odds och sedan klivit in med hela såsen när man är tvungen, för att kunna vinna. Det skulle öka spänningen och ta DD-Mästaren till en ny nivå. Hittills har jag spelat dubblar till ganska höga odds och bommat. Som det ser ut nu är det bara att fortsätta med mina 800 kronor på samma sätt: fyra raka dubblar för 200 kronor som står i 500 gånger pengarna. Om det kommer att gå? Knappast, men jag dör med puffran i näven istället för att sitta hemma och gnälla över reglerna”, skriver han.

ARTIKELN HANDLAR OM