Kontios heta chans: Gör upp om segern

Foto: ALN
TRAV

Han har inlett året strålande på hemmabanan och kört in över två miljoner kronor.

I kväll har finske Jorma Kontio flera heta chanser på Solvalla.

– Strular det inte med positionerna under vägen så bör han vara med och göra upp om segern, säger Kontio om storfavoriten Vincent du Ling.

Jorma Kontio har fått en flygande start på 2011 och ligger tvåa i Solvallas prestigefyllda kuskliga bakom Erik Adielsson. Kontio, som vunnit över 8 000 travlopp under sin karriär, har hittills under året kört in över två miljoner kronor och vunnit 20 lopp på hemmabanan. I kväll när Solvalla kör V64 med jackpott har Kontio fem uppsittningar inom V64-spelet och flera av hästarna blir väl påpassade av spelarna.

I V64-1 blir Kontio jättefavorit tillsammans med Vincent du Ling som trots spår tolv är omgångens mest streckade häst på 82 procent. Kusken tror på segerchans – men varnar för det dåliga startspåret.

– Vincent du Ling har varit riktigt fin i de starter han gjort efter sin långa frånvaro och han har utvecklats på ett positivt sätt. Nu fick vi det sämtsa utgångsläget och det är aldrig enkelt att runda hela fält på Solvalla. Vi ger dock inte slaget förlorat på förhand och strular det inte med positionerna under vägen så bör han vara med och göra upp om segern, säger Kontio på sin hemsida.

”Kämpar alltid tappert”

Huvudloppet under kvällen är Solvalla Hästägarförenings Vårvintervandringspris med 100 000 kronor till vinnaren. Kontio kör andrahandsfavoriten Askö Serve från spår två i voltstart.

– Askö Serve är en gedigen travare med ett fint löphuvud. Han vet var mållinjen är placerad och kämpar alltid tappert in i det sista. Gulddivisionshästarna står bra inne i loppet då det endast är tio hästar med i loppet. Acclaim har visat bra form på sistone och det kan bli tufft att stå emot honom men jag tror att Askö Serve gör en ny bra insats och jag hoppas på en framskjuten placering, säger Kontio.

FAKTA

Kontio om sina övriga V64-chanser

Animal Tomson (V64-2) är en lovande travare men hon är ännu orutinerad torts att hon har hunnit bli fem år. Senast vann hon i fin stil från ledningen och hon blir bättre för varje lopp hon får i kroppen. Även hon fick det sämsta utgångsläget och det behövs lite klaff om vi ska räcka ända fram.

Krista Tilly (V64-4) Zukanovic Admir, är en fin travare som jag inte har kört på ett tag. Hon har gjort bra insatser men det känns ändå som att hon har mer att ge om hon bjuder till för hundra procent. Vi bör få en fin resa från springspåret och om formen är den rätta kan hon vara ett platsbud.

Jeppas Hampus (V64-6) Röcklinger Björn, gör bra insatser varje gång och han spurtade bra till den andraplatsen i den senaste starten. Innerspår på tillägg är chansartat men klaffar det med positionerna kan han vara ett platsbud.