Snökaoset stoppade travprofilens hästar

Foto: ALN
TRAV

Proffstränaren Dan Widegren åkte 23 mil för att starta sina hästar på Axevalla.

När han kom till banan vände han hemåt.

Anledningen: Banan var i för dåligt skick.

– Jag ville inte chansa, säger Widegren.

Halmstadtränaren Dan Widegren skulle ha startat två hästar på Axevalla under tisdagskvällen. Widegren lastade sina hästar på transporten och åkte de 23 milen till Skara. Men när han kom fram till banan mötes han av en bana i dåligt skick och tränaren valde att vända hemåt omgående.

”Lätt beslut att ta”

Anledningen till banans dåliga skick var att det snöat kraftigt under hela dagen. På bara några timmar hade Axevalla fått en vinterbana och efter lopp ett tog måldomarnämnden beslut om att alla hästar under kvällen var tvungna att tävla med hakar i skorna.

– Problemet var det där med hakarna, det var därför jag valde att inte starta dem. En av hästarna har haft jätteproblem med travet så jag ville inte chansa, det var ett lätt beslut att ta. Rätt eller fel vet jag inte, men ägarna var med på beslutet, säger Dan Widegren och fortsätter:

– Det var rätt beslut att ta att starta med hakar, annars fick man ställa in. Visste jag hur det såg ut innan hade jag inte åkt.

Även Björn Goop valde att stryka sin stjärna Quarcio du Chene.

– Banan var i för dåligt skick, och med en sån här häst tar man inga risker, säger Björn Goop till Travnet.

Vad kunde banmästaren gjort för skillnad?

– Oj, det vet jag inte. Jag är ingen banmästare. Det har jag ingen uppfattning om, de kämpade nog på så bra som möjligt, säger Dan Widegren.

ARTIKELN HANDLAR OM