Slakthästen ordnade jätteutdelning på V64

Foto: ALN
TRAV

För ett år sedan var han redo för slakt.

Under onsdagen vann sexårige Watch My Step på Solvalla – och ordnade jätteutdelning.

42 V64-spelare fick 280 000 kronor på sex rätt.

Innan onsdagens start på Solvalla hade den sexårige valacken Watch My Step tjänat 70 000 kronor. Men efter chocksegern på Solvalla nästan fördubblades den summan då den amatörtränade hästen skrällde och vann till 52 gånger pengarna.

För ett år sedan var hästen utdömd och på väg till slakt. Men efter det att hästen flyttat till amatörtränaren Charlotta Lindgren på Eskilstuna har framgångarna kommit. Segern på Solvalla var minst sagt oväntad för både spelarna och för ägaren till hästen som berättade om den fantastiska förvandlingen.

– Han var på väg till slakt för ett år sedan. Ingen veterinär hittade felet men sen fick jag kontakt med Anita Bellskog. Efter det har nya tränaren fått ordning på honom, det tog tre månader innan han började starta, sa en smått chockad ägare i vinnarcirkeln.

Jätteutdelning på V64

Körde hästen till seger gjorde Tony Wallin som gav sin häst ett perfekt lopp. Över upploppet attackerade ekipaget i vida spår och kunde avgjöra kort innan mållinjen. Även kusken var överraskad över segern då hästen i ett ogiltigt startförsök orsakat en omstart.

– Jag åkte bort och frågade innan andra försöket om tränaren skulle ta böterna, det kändes helt iskallt. Trevligt är det. sa Wallin.

I och med Watch My Steps skrällseger blev det rejäl utdelning på V64-spelet. 42 system lyckades pricka in alla de sex vinnarna och belönades med 281 893 kronor. Fem rätt betalade 391 kronor och fyra rätt gav 23 kronor.

Adielsson fällde favoriten

Med tre raka årssegrar kom Håkan ”Hockey” Erikssons Acclaim till start som storfavorit i V64-5 på Solvalla. Men efter ett tufft lopp fick hästen ge sig mot Erik Adielsson och Infatti November. Adielssons häst gynnandes av det höga tempot och kunde plocka ner favoriten över upploppet.

–– Det var otroligt tacksamt att det var en sådan körning, det vill till något sådant när jag satt så långt bak. När han har form gör han det bra hästen, framförallt när det är lite tempo på loppet, sa en glad Erik Adielsson efter segern värd 100 000 kronor.