Kolgjinis succéår – chans att ta trippel

Foto: ALN
TRAV

Galoppfyllt och överraskande vinnare.

Så såg det ut när de två första kvalen till Svensk Uppfödningslöpning avgjordes.

Mest imponerade Anna Forssells Global Noble.

Orutinen lyste igenom hos många när de yngsta travarna jagade finalplatser till landets största tvååringslopp på tisdagskvällen.

I första semifinalen galopperade Lutfi Kolgjinis Enthrone i klar ledning 500 meter från mål. Istället gick segern till stallkamraten Little Face som avgjorde lätt på 1.16,2a/2 140 meter efter att ha serverats en smygresa av Erik Adielsson.

I det andra kvalet galopperade halva fältet, men ingen skugga ska falla på Global Noble som stack till ledningen direkt och enkelt försvarade sig mot bakomvarande Bazire Dimanche över upploppet.

Därmed är åtta av de tolv finalisterna till Svensk Uppfödninglöpning klara, det tredje kvalet körs på Solvalla på onsdagen. Ensam om att ha kvalat in två hästar är Kolgjini som efter triumferna med Joke Face i derbyt samt Raja Mirchi i kriteriet har chansen till en synnerligen exklusiv trippel.

Seger i finalen nästa lördag skulle innebära att han tar hem det största loppet för fyra-, tre- respektive tvååringar under samma säsong. En bedrift som bara en tränare lyckats med genom tiderna - Sören Nordin 1972.

Juggle mot Frankrike

Kolgjini var inte färdig med det utan tog även hem Johan Jacobssons Pokal med 200 000 kronor i förstapris. Hästen som gjorde det var Juggle Face som reglerade motståndet efter att tidigt ha körts fram utanpå ledaren.

– Hästen har en fruktansvärd moral och tål att gå i dödens gång på gång. Jag har planerat en start för honom i Paris i slutet av november och det blir där han får hålla till i vinter, kommenterade årets dominant i trav-Sverige.

FAKTA

Inkvalade till Svensk Uppfödninglöpning 2010:

Häst (tränare)

Little Face (Lutfi Kolgjini)

Åtting Hornline (Per Nordström)

Paranoia (Thomas Uhrberg)

Unleash Face (Lars I Nilsson)

Global Nobel (Anna Forssell)

Bazire Dimanche (Tommy Zackrisson)

Lovely Face (Jerry Jönsson)

Lookslike A Face (Lutfi Kolgjini)

Robin Johansson/Kanal 75

ARTIKELN HANDLAR OM