Goop om V75: Hon är stenklar

Foto: ALN
TRAV

V75-finaler och över 20 miljoner i spelpotten.

Då lämnar Björn Goop stenklart på en av stallets hästar.

– Carmen Tooma är veckans spik, skriver Goop i sin krönika i Sportbladet.

Veckans V75-omgång på Gävletravet håller mycket hög klass och familjen Goop plockar ut två hästar inom streckspelet, båda i V75-2. Det handlar om 9 Greenhill's Daisy och 11 Carmen Tooma. Då Björn Goop är avstängd kommer Torbjörn Jansson och Johnny Takter köra stallets hästar. Takter har kört Carmen Tooma tre gånger innan.

Resultatet: Två segrar.

”Hon är stenklar”

Hästen kommer till start med tre raka segrar och blir troligtvis favorit i loppet – något Björn Goop tycker är helt rätt. Den annars så skrockfulle Goop lämnar klartecken på hästen i sin krönika i Sportbladet.

– Hon är stenklar, det är veckans spik. Hon tränar jättebra och har gjort det strålande i de senaste loppen, har fått springspår på tillägg som kan utnyttjas på ett bra sätt. Kusken har vunnit med henne tidigare och känner henne väl, skriver Goop.

”Vädrets makter spelar stor roll”

Snökaoset drar in över Sverige och enligt Björn Goop är det mycket viktigt att hålla koll på banförhållandena innan man spelar.

– Det handlar om V75-finaler i Gävle och än en gång spelar spåren stor roll, loppen är så jämna när de bästa hästarna från de senaste V75-omgångarna gör upp, det är stor fördel för spår ett till sex bakom bilen plus spår nio i det andra startledet bakom dem. Tänk också på att vädrets makter spelar stor roll nu, håll koll på in i det sista om hästarna som gynnas av att springa barfota kan göra det, skriver Goop.

ARTIKELN HANDLAR OM