Fixade 67 miljoner – bjuds på lyxresa

Foto: KANAL75, AGNETA ELMEGÅRD
TRAV

Tony Wallin skrällde på V75 och fixade 67,3 miljoner kronor till en ensam vinnare på V75.

Nu bjuder miljonvinnaren skrällkusken på en lyxresa till Aruba – som tack för hjälpen.

– Jag tyckte helt enkelt att han var värd det, säger miljonvinnaren till Trav365.

Axevallas V75-omgång den 27 februari i år blev svårlöst. Mycket svårlöst. Skrällarna avlöste varandra och efter den sista avdelningen återstod enbart ett system med sju rätt.

Utdelningen: 67,3 miljoner kronor, vilket var den största vinsten någonsin på trav.

Mannen som lämnat in systemet är i 30-årsåldern och kommer från västkusten. Systemet kostade över 1 000 kronor att lämna in och innehöll en spik, 11-oddsaren Zerba G. i V75-4. Vinnarens spik kördes till seger av kusken Tony Wallin som var en stor anledning till miljonsuccén. Dessutom valde Wallin att inte starta sin häst Foreign Life i V75-7 efter en dålig provstart. Det gjorde att miljonvinnaren fick in Alien's Kiss som reserv i sista loppet. Alien's Kiss vann med Peter Untersteiner och miljonerna trillade ner i mannens ficka.

”Ville visa sin tacksamhet”

Som tack för hjälpen bjuder nu den anonyme miljonvinnaren kusken på en lyxresa till semesterparadiset Aruba – nio månader efter supervinsten. Wallin tar med sig hela sin familj på semester som kommer vara i två veckor.

– Jag tyckte helt enkelt att han var värd det efter att han vann med spiken och när han strök sig själv i den sista avdelningen, säger den anonyma miljonvinnaren till Trav365.

– Han som vann alla pengar i februari var väldigt tacksam för mitt uppträdande med de hästarna på V75. Dels hade han spikat Zerba G, men mest tacksam var han för att jag åkte hem med en häst som inte var bra för dagen. Det tyckte han inte tillhörde vanligheten bland kuskarna i Sverige, han ville visa sin tacksamhet för det, säger Tony Wallin.

Första semestern på fyra år

Miljonvinnarens gåva glädjer Wallin – som inte varit på semester på fyra år.

– 14 dagar efter vinsten hörde han av sig och frågade om jag hade varit på semester på länge och det hade vi verkligen inte. Varenda krona som vi fått in på slutet har gått till huset som vi har byggt. Så det passade väldigt bra med en resa. Vi åker den 22 november och blir borta i 14 dagar. Vi åker hela familjen till Aruba, vi är sex stycken som åker. Det känns mycket bra och trevligt, det är fyra år sedan vi var på en familjesemester, säger Tony Wallin.

ARTIKELN HANDLAR OM