Experten: Han är helt oslagbar

Foto: THOMAS BLOMQVIST/KANAL75
TRAV

Trots dåligt spår och hårt motstånd av elitloppsvinnaren.

TV4-profilen Thomas Nilsson lämnar stenklart på Maharajah inför helgens V75:a på Gävle.

– Han vinner ett sådant här lopp, han är enormt imponerande, säger Nilsson.

För två veckor sedan startade Stefan Hultmans femårige fixstjärna Maharajah på V75 på Jägersros travbana i Malmö. Trots halvdålig form och ett jobbigt lopp kunde hästen vinna mycket enkelt. Efter loppet hyllades hästen av hela trav-Sverige och vissa experter påstår att Maharajah är världens bästa häst.

”Ett monster”

På lördag får pubilken återigen stifta bekantskap med stjärnan då han startar på Gävletravet i V75-3 med 300 000 kronor i förstapris. Maharajah inleder från spår sju bakom startbilen och får tufft motstånd av elitloppsvinnaren Iceland, som dock lottades till spår tolv – det sämsta spåret, och uppstickaren Local Conch som fick spår fem.

Efter uppvisningen senast tror TV4-experten Thomas Nilsson att Maharajah i stort sett är oslagbar på lördag – trots motståndet av Iceland.

– Med tanke på att Maharajah fått ett bättre läge så är det klart man måste tro på honom. Iceland kan väl inte runda och Local Conch kunde inte stå emot senast. Det är en bra chans för Maharajah, jag kan inte tänka mig något annat, säger Nilsson.

Vad säger du om Maharajahs senaste insats?

– Det var strålande. Jag var otroligt imponerad av Local Conch då han vann på Åby. Han kändes som ett monster då men den plockade Maharajah ner senast. Man kan inte vara annat än imponerad av det, otroligt imponerad.

Vem ska kunna slå honom på lördag?

– Ja du, ingen va? Det ska väl vara om kan smyga med, typ Rakas som kan slå honom på ren snabbhet. Iceland är en otroligt fin häst och var strålande senast, jag har nog aldrig sett honom så fin. Men det hjälper inte med tanke på läget. Att han ska ut i spåren och sen slå av Maharajah, det tror jag inte på.

Hade du spikat Maharajah på din V75-kupong?

– Ja, det hade jag, säger Thomas Nilsson.

ARTIKELN HANDLAR OM