Anette, 70, utklassar landets travexperter

Foto: ATG
Anette Blomquist leder hela DD-mästaren.
TRAV

Anette Blomquist, 70, utklassar Sveriges främsta travexperter.

Hon leder hela DD-mästaren och har spelat in över 80 000 kronor i tävlingen.

– Jag satte Dagens Dubbel i lördags tack vare tips från mitt barnbarn, berättar hon.

ATG:s tävling DD-mästaren är i full gång. Över 20 000 personer tävlar om vem som är bäst på att spela Dagens Dubbel. Experter och vanliga spelare möts och varje person har fått 1 000 fiktiva kronor som de ska förvalta på bästa sätt. Vinnaren av hela DD-mästaren får 150 000 kronor.

Sedan i lördags har en ny ledare gått upp i topp. Pensionären Anette Blomquist, 70 år, leder hela DD-mästaren. I lördags satte hon skrällarna Prince Tagg och Maxwell Mayday till det otroliga oddset 430,55 gånger pengarna.

Spelat in 86 718 kronor

Anette Blomquist hade satsat 200 kronor och gick direkt upp i ledningen. Just nu har hon spelat in 86 718 kronor. Nu berättar hon hur hon lyckades hitta vinnarna.

– Jag satte Dagens Dubbel i lördags tack vare tips från mitt barnbarn. Han är 21 år och är väldigt travintresserad och då blir man smittad, berättar hon.

Hon är ingen storspelare, men ändå leker hon med landets travexperter. Experter som Micke Nybrink och Challe Berglund har inte satt sina tips och har bara några hundralappar kvar att spela för.

– Jag är inte så jättehemma på trav. Jag spelar ihop med mitt barnbarn ganska mycket. Jag får tips av honom. Själv kan jag inte så jättemycket om trav, men jag tycker att det är roligt att prova på, säger hon.

Hur ofta spelar du?

– Vi spelar varje vecka på trav. Vi spelar V75 och i bland Dagens Dubbel. Vi spelade bara på DD-mästaren i lördags. Det var var synd. Mitt barnbarn håller på att lära mig en massa om trav.

Kan du vinna hela DD-mästaren?

– Jag leder än så länge, men man vet ju aldrig hur det går. Det kan ju vara någon som hoppar upp och tar ledningen, säger 70-åringen till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM