Nybrink: Marre vinner med lunginflammation

Micke Nybrinks V75-krönika

TRAV

Aldrig mer.

Aldrig mer ska jag gardera honom.

Jag ska alltid tro på Maharajah.

Så kändes det senast.

På Jägersro för några veckor sedan hade jag fått för mig att Local Conch skulle vinna guldloppet, att han skulle slå en formlös, lätt överviktig Maharajah. Det var jag inte ensam om; Local Conch kom från en sanslöst vass insats medan Maharajah kom från hovböld och skippade träningspass, typ. Vi var många som gick emot Stefan Hultmans predator.

I loppet såg allt ut att gå min och Flemming Jensens väg. Local Conch tog över ledningen medan Maharajah hamnade snett utvändigt. Flemming körde hårt, drog på och gjorde livet surt för Maharajah. Trodde vi. För i sista sväng gled Örjan Kihlström upp på utsidan, tjena läget, och in på upploppet finåkte, hej då, Maharajah förbi. Det var nästan kusligt att se, han fick stackars Local Conch att se ut som en sopa.

Själv kände jag mig omåttligt dum. Hur kunde jag? Jag knöt näven i smyg och lovade mig själv att i fortsättningen ska jag alltid tro på Maharajah. Det spelar ingen roll om Hultman säger att han brutit ett ben och har lunginflammation – jag spikar ändå. Så får det bli.

I V75-3 möter han Local Conch igen, och Iceland. Iceland har spår tolv och Tarzan säger ju att han blir sämre för varje start och för varje träningspass, eller nåt? Jag vet inte, fattar noll och tror knappt han vet själv hur hästens formkurva ser ut. Förra veckan slog han rekord i desinformation.

Local Conch, däremot, har ju chans att få ledningen igen och över 500 meter kortare distans kanske han kan hålla undan? Sluta nu Micke! Spika Maharajah och bläddra vidare.

Mitt andra singelstreck är en badkarsvinnare. I V75-7 har Pinepower Rose innerspår bakom bilen och allt talar för spets och slut. Senast testade Torbjörn Jansson honom lite från start och han visade oss att han kan öppna fort. Segern blev överlägsen på 1.12,7/1 640 auto och banan var Gävle, precis som nu. Gävles oval är blixtsnabb och känd för att producera rekordtider och spetsvinnare när det är V75.

Givetvis måste man ha respekt för Tintomara Hornline, hon är stenhård, men hon ska slå Pinepower Rose från dödens för att vinna. Tillåt mig tvivla på att hon fixar det.

Imponerade i Finland

Fräcka låset hittas i ett lopp som jag först var inne på att helgardera, V75-6. Min lösning är att strecka finske Womanizer och skånske Yoggi Hornline. Womanizer spelade jag mig black på nyligen när han startade på Solvalla. Då orkade han inte riktigt plocka ner ledande Cayenne Käbb från dödens men höll ändå strålande som tvåa. Efter det har han gjort en start hemma i Finland. Jag har kollat loppet i finska lopparkivet (fintoto.fi) och kan berätta att han var mycket bra: tredjespår till ledningen och knapp förlust mot en vass konkurrent.

Yoggi Hornline har jag alltid gillat. Han ser ut att springa med handbromsen i ibland men samtidigt skymtar en enorm kapacitet fram. Joakim Lövgren säger att han bara springer och leker. Senast lekte han sig till en andraplats från dödens. Jag är inne på att han kan vinna nu, om han bara orkar fokusera på tävling i två minuter.

ARTIKELN HANDLAR OM