”Jag spikar emot Maharajah”

Profilernas tankar och tips

TRAV

Trav365:s V75-panel består av profiler med olika erfarenheter från travets värld.

Hästägaren Paula, miljonvinnaren Fredrik och travbanechefen Tore.

Här delar de med sig av tankarna inför helgens V75-omgång.

Paula Asterie, 26

...har varit intresserad av trav sedan tidig ålder. Har licens och kört ett flertalet lopp. Paula har även ridtränat Stig H Johanssons stjärnhäst Victory Tilly efter att denne avslutat sin tävlingskarriär. Äger topphästen You Bet Hornline som bland annat vann Sprintermästaren i år.

Så ser omgången ut

Det är inga superlopp, det är inte den högsta klassen på loppen men det är väl helt okej. Det är Maharajah som kommer dit och förgyller lite. Jag skulle inte sätta mig i bilen och åka 20 mil till Gävle för att kolla på de här tävlingarna, så kan jag säga.

Veckans spik

Jag trodde på 5 Local Conch (V75-3) i förra omgången men med tanke på hur 7 Maharajah såg ut mot honom senast så spikar jag honom, tråkigt men sant. Maharajah är en bra spik som det känns.

Veckans drag

Min outsider den här vecka är 10 Staro Cold Carat från Robert Berghs stall. Robert är lite lurig och från spår tio kan kan smyga med och få ett bra lopp. Hästen har bra kapacitet och ska gå barfota runt om och med ett helstängt huvudlag. Det kan få honom att tända till. Blir det hårt tempo kan han kliva in som gubben i lådan och avgöra.

Fredrik Ekman, 25

...började att spela på trav efter ett skolarbete på produktionsbolaget Kanal75. Lyckades spela in 7,7 miljoner kronor på V75 med sin pappa. Efter den vinsten har Fredrik fortsatt med trav och är nu anställd av Kanal75. I somras jobbade han med sommartravet och turnerade runt på landets travbanor.

Så ser omgången ut

Omgången kännetecknas av mycket fin sport, återigen, och det gäller att njuta medan man har chansen. Jag spikar emot omgångens troligaste vinnare och hoppas att övriga favoriter också får problem med att infria.

Veckans spik

5. Local Conch (V75-3) är en chansspik om han fortsätter att vara streckad på blygsamma tretton procent. Alla vet att Maharajah är bättre, men här tror jag att Local Conch har fördel av den kortare distansen. Risk för att Örjan sitter i dödens med ett leende 300 meter kvar.

Veckans drag

9. Practical Joke (V75-1) fanns med i den här spalten för ett par veckor sedan. Då gick han utvändigt ledaren och blev till slut knappt slagen av Nanny Fine. Han är långt framme igen om han har lite ur med positionerna.

Tore Fyrand, 63

...norrmannen blev ny travbanechef på Solvalla 1 januari 2010. Har en lång och gedigen bakgrund inom travsporten och har varit generalsekreterare i Det Norske Travselskap. Han ansvarande även för travsportens världskonferens och VM för travkuskar som arrangerades i Norge våren 2009. Tore har stor internationell erfarenhet bland annats som styrelseledamot i travsportens Europeiska organisation.

Så ser omgången ut

En mycket fin omgång med många topphästar. Omgången ser lite favoritbetonad ut och jag skulle bli förvånad om det blev miljonutdelning. Men mitt drag ska nog kunna se till att höja värdet lite.

Veckans spik

7 Maharajah (V75-3) är helt enormt bra och insatsen senast var helt fantastisk. Stefan Hultman låter nöjd med sin häst och då Iceland lottades till bakspår känns han klar. En trygg spik att luta sig emot. Tänker även chansspika 6 Womanizer i V75-6 som var jättebra på Solvalla näst senast.

Veckans drag

8 Monster Drive (V75-7) såg kanonfin ut senast som fastlåst i Breeders Crown-finalen. Per Lennartssons häst sprudlar av toppform och hittar han en bra position blir det intressant. Den här får ni inte missa.

ARTIKELN HANDLAR OM