Familj satsade 200 kr – vann 10 milj på V75

Foto: Kanal 75
Far och son van miljoner på V75. Nu bjuder sonen på sina bästa tips till helgens V75 på Gävletravet.
TRAV

Pappan och sonen satsade 100 kronor var på V75 och vann hela 10 miljoner kronor.

Nu berättar sonen om vinsten som förändrade hans liv och bjuder på sina bästa tips till V75.

– Jag chansar alltid, annars vinner man lika mycket som alla andra, berättar miljonvinnaren.

Det var i augusti som far och son från Norrköping vann 10,6 miljoner på V75.

Endast två system i landet prickade in alla rätt och pappan och sonen hade en av de rätta kupongerna. De hade spikat skrällen Youpie som vann till 17 gånger pengarna.

Efter vinsten berättade sonen, som arbetar som lagerarbetare, om systemet och känslan att vinna miljoner. Efter skrällen med Youpie lovade han att tatuera in hästens namn på armen.

Vågar inte spika Youpie

Nu, tre månader efter miljonvinsten, bjuder miljonvinnaren på ett system till helgens V75. Dessutom startar miljonskrällen Youpie i den sista V75-avdelningen.

– Jag vågar inte spika Youpie den här gången eftersom Rano var så jäkla bra förra gången. Jag tror att någon av dem kan vinna, det kommer bli stenhårt tempo från början. Pinepower Rose vill nog ha spets och det är nog fler som vill utmana. Jag tror att det blir hårt tempo och sedan är det någon av dem där bak som kan vinna. Jag tror det skräller i sista avdelningen och kanske i första. Jag tror att 4 Sir Holger eller 11 Rocky Race kan skrälla i V75-1.

Spikar

Han spelar ofta för mindre belopp och brukar ta tre spikar på sitt V75-system.

– Även när jag vann miljoner så var det två favoriter som vann. Så är det oftast varje vecka så jag valde att köra så även den här lördagen. Till och med Björn Goop sa att Carmen Tooma var klar. Goop brukar ju vara så blygsam. När jag tippar själv kör jag med tre spikar och spelar för 192 kronor. Jag kommer spika 12 Rano i sista avdelningen på mitt andra systen. Det känns som om Rano är på gång, säger han.

Hur har tiden efter miljonvinsten varit?

– Man är lugn och trygg på morgonen när man fattar att det är verklighet, att jag verkligen har pengar.

Vad har du gjort för pengarna?

– Jag har beställt en jättefin bil. En BMW 528 touring, en helt ny bil som jag får efter jul. Den kostar lite mer än en halv miljon. Det var en av mina drömmar att köpa en sådan bil, jag trodde inte att jag skulle kunna genomföra den. En sådan här bil köper man bara en gång. Man kanske har den i fem år, sedan vet man hur det kändes.

Dessutom ska hela familjen ut och resa.

– Vi ska åka till Thailand i december och jag har bjudit med en släkting och hans familj. Det är min frus bror och hans familj. Jag bjuder på resan och fickpengar.

”Inte blivit någon tatuering”

Efter vinsten berättade han att han planerade att tatuera in hästen Youpies namn på sin arm.

– Det har inte blivit någon tatuering ännu, det är så långa väntetider.

Flytet och turen verkar hålla i sig. Några veckor efter miljonvinsten var han nära att vinna storvinsten igen. De hade spikat Tintomara Hornline som vann till tio gånger pengarna på Hagmyren.

– Vi hade bara ett fel, jag lyssnade inte på Vass eller Kass i TV4 när man varnade för Debbie Brodda. Jag spikade Yield Boko som hade spår åtta, men Debbie Brodda vann loppet. Vi fick 15 500 kronor den gången. För sju rätt blev det 2,4 miljoner och jag hade fått en tredjedel av det.

Vad tror du om lördagens omgång?

– Jag chansar alltid, annars vinner man lika mycket som alla andra. Jag tror att det kommer bli bra på lördag. Förut var det förutsägbart och att favoriterna vann finalerna, men nu tycker jag att det skräller mer och mer. Det kan hända vad som helst, säger han.

FAKTA

Miljonvinnarens system till helgens V75

V75-1: 3, 4, 5, 9,11

V75-2: 11 Carmen Tooma

V75-3: 7 Maharajah

V75-4: 1, 3, 4,10

V75-5: 4, 9, 13, 14, 15

V75-6: 2, 6, 9,11 ,12

V75-7: 9,12

ARTIKELN HANDLAR OM