Tränaren: Det här är det viktigaste loppet

Foto: ALN
Oskar Svanberg glad efter V75-seger.
TRAV

Senaste starten på V75 slutade med seger för King of Kings och Erik Adielsson.

Nu är duon tillbaka på V75 och tränaren tror på bra chans.

– Jag räknar med att han ska vara lika bra som vid segern på Hagmyren, säger tränaren Oskar Svanberg.

Mantorptränaren Oskar Svanberg besöker Gävletravet med en av sina hästar, King of Kings, på lördag.

I starten senast på Örebrotravet slutade hästen sexa, men nu tror tränaren på bättre chans.

– Han har tränat bra efter senast, han var inte hel hundra då. Han hängde ner lite, men var väldigt stark. Han hängde ner och därför kunde jag inte köra för fullt. Han gick med skor och har varit behandlat efter loppet. Jag räknar med att han ska vara lika bra som vid segern på Hagmyren. Om det är möjligt på lördag så kör vi barfota, säger Oskar Svanberg.

Seger på Hagmyren

I den näst senaste starten vid V75-tävlingarna på Hagmyren satt Erik Adielsson upp i sulkyn för första gången och det slutade med seger.

– King of Kings trivs nog med alla kuskar. Hästen har vunnit flera V75-segrar med Patrik Sjöberg. Det går nog lika bra det med. Men Erik är en djävulskt bra kusk, så det är ingen nackdel att han sitter i jollen.

Vad tror du om chanserna?

– Det är ett väldigt jämt lopp och han är en av dem som kan vinna. Vi fick ett bra läge och bra kusk. Det ser bra ut, men jag blir inte besviken om han inte vinner. Jag är ganska nöjd om han tar pengar i det läget. Men jag är inte främmande för att han vinner.

Hur påverkar det hästen om han går med skor?

– Senast gick han med skor runt om, det kommer han inte göra den här gången. Det blir åtminstonde barfota fram oavsett hur banan är. Om det blir en väldigt hård bana, kan det behövas skor och då tror jag ingen kan köra barfota. Jag tror inte att han missgynnas något mer än någon annan häst. Vi sparar inte i alla fall, det här är säsongens viktigaste lopp.

Hur ska man tänka som spelare?

– Ska man spela V75 så ska man ta med så många som man har råd med, han är definitivt en av dem som ska vara med.

ARTIKELN HANDLAR OM