UTKLASSNINGEN

Foto: ALN
Flemming Jensen fick titta långt efter Maharajah. Hans häst Local Conch var helt överlägsen i V75-3 på Gävletravet.
TRAV

Leif ”Loket” Olssons stjärna Local Conch hade uppvisning på Gävletravet.

I V75-3 utklassade han Maharajah – som föll blytungt.

– Han bara springer på och hade tussarna kvar, sa kusken och tränaren Flemming Jensen efter loppet.

Stefan Hultmans fixstjärna Maharajah startade som jättefavorit i V75-3 på Gävletravet under lördagen. Efter de senaste veckornas imponerande insatser var Maharajah hårt anlitad av spelarna. Örjan Kihlström, som körde hästen, fick en dålig start och hamnade efter en bit sist i fältet medan Flemming Jensen körde till ledningen med ”Leif ”Loket” Olssons stjärna Local Conch. Väl i ledningen drog Jensen på i ett stenhårt tempo och gav inte Maharajah en chans att komma i närheten. Örjan Kihlström försökte närma sig på sista långsidan – men var totalt chanslös och över upploppet stack Local Conch undan till en säker seger och tog revansch från Jägersro då Maharajah vann.

Hyllade hästen

Efter loppet var segerkusken mycket lycklig över att ha besegrat Maharajah.

– Det är en stor och stark häst och han gillar att gå i sitt egna tempon. Han har blivit snabbare från början och det var bara att försöka komma till ledningen. Det var ett 1.12.tempo hela vägen. I sista kurvan kändes det bra, han stannar aldrig den här hästen. Det känns riktigt bra med 50 meter kvar, han bara springer på och har tussarna kvar, sa Flemming Jensen.

”Var inte sig själv”

Örjan Kihlström däremot var mycket besviken efter förlusten med Maharajah.

– Han var inte sig själv i dag, sen blev det ett väldigt struligt lopp. Det var inte det normala trycket i honom. Jag fick lite onda aningar rätt så tidigt, sa Örjan Kihlström direkt efter loppet.

Local Conch vann på 1.13,9 över 2 140 meter med autostart. Segern var värd 300 000 kronor. Maharajah slutade femma i mål.

ARTIKELN HANDLAR OM