Succétränaren: Jag är grymt nöjd och stolt

Foto: ALN
TRAV

Per Lennartsson går mot sitt bästa år någonsin.

Under lördagen tog succétränaren en ny V75-seger tillsammans med styrkefenomentet Nahar.

– Jag är grymt nöjd och stolt över mig och min personal, sa Lennartsson i vinnarcirkeln.

Solvallatränaren Per Lennartsson har ett fantastiskt år bakom sig med mängder av V75-segrar och i år har hans hästar sprungit in 8,3 miljoner kronor.

Under lördagen hade succétränaren flera hästar till start på V75 och bäst gick det för femårige Nahar som vann överlägset – trots ett jobbigt lopp. Lennartsson blev till en början hängandes i tredjespår med sin häst och körde efter 500 meter fram utvändigt ledaren. Med 500 kvar till mål hade Nahar slagit ledande Maxwell Mayday och bakifrån kunde ingen hota. Över upploppet lämnade Lennartsson sina kollegor med flera längder och vann överlägset på 1.14,1 över 2 140 meter med bilstart.

– Med Nahar vill man ha så lite störningsmoment som möjligt, men han börjar lära sig och tar åt sig den trygghet jag gett honom. Det börjar resultera i något stort. Jag är grymt nöjd och stolt över mig och min personal. Det trevliga med honom är att han börjar hjälpa till lite själv. Han gjorde en liten groda 800 kvar men tog tag i det själv, sa Lennartsson i vinnarcirkeln.

Målet: Storloppen

Efter segern kommer Nahar nu gå till vintervila. Under nästa år siktar Lennartsson på de riktigt stora loppen.

– Planerna nu är att ställa in för honom i år och nästa år ska vi tjäna grova pengar i de långa loppen.

ARTIKELN HANDLAR OM