Ägaren: Jag får följa loppet från Ryssland

Foto: ALN
Kadett C.D. med ägaren Svante Stockselius och tränaren Robert Bergh.
TRAV

Han tog sig till kriterifinalen, men slutade oplacerad.

Nu jagar schlagergeneralen Svante Stockselius stjärna Kadett C.D. revansch vid onsdagens topplopp på Solvalla.

– Jag är i Ryssland på Junior-Eurovision Song Contest, men jag kommer att följa loppet på ATG Live, berättar han.

Schlagergeneralen Svante Stockselius har haft ett strålande år på travbanan med sin stjärna Kadett C.D. Hittills i år har Kadett C.D. sprungit in 850 000 kronor till sin ägare.

Hästen slutade sexa i den öppna E3-finalen, vann sitt uttagningslopp till Kriteriet och väl i finalen slutade hästen oplacerad.

I den senaste starten i Breeders Crown-finalen på Eskilstuna fick hästen en tuff uppgift och slutade trea.

Vid onsdagens V64-tävlingar på Solvalla är Stockselius, hästen och tränaren Robert Bergh ute efter seger i kriterierevanschen på Solvalla och ägaren tror på sin häst.

– Jag hoppas att hästen har tagit Breeders Crown-loppet på rätt sätt. Robert Bergh var inte riktigt nöjd med honom eftersom han inte orkade ända in i mål. Han fick en ganska tuff körare på vägen. Jag tycker att hästen gjorde ett ganska bra lopp ändå, vi får hoppas att han får sin revansch på onsdag.

Kommer du att vara på plats?

– Tyvärr så befinner jag mig i Ryssland på Junior-Eurovision som avgörs här på lördag. Jag får följa loppet på ATG Live.

Vad tror du om chanserna?

– Han möter tuffa hästar med One Too Many och de andra. Men han har spännande spår och hästen är bra. Jag hoppas att han får avsluta med seger, det här är det sista loppet i år innan han går på vintervila. Han ska få pusta ut efter ett arbetsamt år, han har trots allt klarat av att gå till final i de tre största treåringsloppen. Han har haft ett fantastiskt år, även om han inte har fått en fullträff. Nu blir det någon månads vila innan man kör igång träningen. Tanken är att han ska vara tillbaka i full form när våren kommer, säger han.

Hur ska man tänka som spelare?

– Vi skulle inte ta ut honom i loppet om vi inte trodde på bra chans. One Too Many var bra senast. Han är en bland många. Det är ett tufft lopp, säger Svante Stockselius till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM