Efter rusningen – fåtal andelar kvar

Ännu är det inte försent att köpa en andel i Rixallsvenskan.

TRAV

En säljstart i rekordfart.

Med nästan slutsålt började försäljningen ticka på i lugnare fart.

Knappt 300 av 21 000 andelar återstår att sälja i Rixallsvenskan 2011.

Det är stallen längst i norr och på Gotland, där befolkningsunderlaget är som minst, som har några andelar över i sina hästar.

Den tredje säsongen av Rixallsvenskan drog igång i måndags i förra veckan med säljstart av andelar i 21 stall - tre fler än i fjol.

Som vanligt gick totomaterna varma de första timmarna och hälften av stallen (1000 andelar a´ 300 kronor) sålde slut första dygnet.

– De första 18 000 andelarna såldes snabbare än vad de gjorde förra året, någonstans mellan 29 och 30 timmar, säger projektledaren Markus Myron som efter den första försäljningsdagen kunde konstatera att 16 695 av totalt 21 000 andelar sålts.

Ströandelar kvar

Vid lunchtid på tisdagen, efter nästan åtta försäljningsdagar, fanns det fortfarande andelar kvar i stallen Norrbotnia (Anna Lindmark, Peabtravet) och Gotland (Sten O Jansson, Visbytravet). Sammanlagt handlar det om knappt 300 andelar.

– Det är som det ska vara när den första rusningen lagt sig. Att det tar någon dag extra att sälja slut i Norrbotten och på Gotland speglar också hur befolkningsfördelningen ser ut i Sverige. Det är roligast att vara nära den häst man är med och äger. Folk som bor i dessa områden och trodde att andelarna var slutsålda har alltså fortfarande chansen, säger Markus Myron.

Mikael Wikner/Kanal 75

ARTIKELN HANDLAR OM