Förlorade Rixstjärnan – nu satsar han igen

TRAV

Inget ont som inte har något gott med sig.

Efter att ha blivit snuvad på segern i Rixallsvenskans slutskede och sedan förlorat hästen Gitano på den efterföljande auktionen drar nu Halmstadtränaren Stefan Persson igång en ny satsning - Stall Tre Hjärtan.

– Vi har fått ett väldigt positivt gensvar, säger han.

Foto: Kanal 75
Stefan Persson.

Samtliga hästar i Rixallsvenskan såldes på auktion i Eskilstuna 5 november. Dit åkte Stefan Persson fast besluten att ropa in sin rixhäst Gitano. I ryggen hade han hundratals andelsägare och två miljoner kronor (401 andelar á 5 000 kronor). Men budgivningen gick förlorad och plötsligt stod Persson och alla andelsägare utan häst.

– Eftersom så många visade intresse ville jag inte bara släppa allting. Så vi skickade ut ett nytt mejl för en vecka sedan där vi istället erbjöd alla att vara med på två andra hästar som vi har valt ut - en färdig starthäst och en tvååring som ska börja tävla till våren. Det blev ett väldigt positivt gensvar och hittills har 270 personer tackat ja, berättar Persson.

Hästarna det rör sig om är V75-meriterade sexåringen Space Hoss samt tvåårige Good Lane.

– Space Hoss är en V75-häst med hög kapacitet som duger bra i sin V75-klass som jag ser det. Good Lane hade jag tänkt ha som rixhäst om jag hade vunnit Rixallsvenskan och fått vara med igen. Han har tränat bra hela tiden och är en häst som jag gillar.

Ny auktion inte aktuell

Upplägget för Stall Tre Hjärtan, vars namn anspelar på Halmstads stadsmärke som pryds av just tre hjärtan, liknar det rixallsvenska. En engångssumma på 5 000 kronor per andel täcker inköp samt alla utgifter fram till 1 januari 2012. Då gör man bokslut och finns intresse att fortsätta gör man det.

–- När året har gått får man göra som man vill. Vill man hoppa av kan man bli utlöst, annars fortsätter man. Hästarna kommer i alla fall inte att säljas på auktion, understryker Persson, som trots snöplig förlust och en förlorad häst är glad över vad hans medverkan i Rixallsvenskan har lett fram till.

– Vi har fått in nästan 300 personer som vill vara med och äga häst hos oss. Det får vi se som väldig positivt.

Ola Johansson/Kanal 75

ARTIKELN HANDLAR OM