Hultman: Jag vill inte byta häst med någon

Foto: ALN
One Too Many med sin skötare.
TRAV

Senast de möttes vann Stefan Hultmans löfte enkelt.

På onsdags möts One Too Many och Kadett C.D. igen – och Hultman tror på ännu en seger.

– Folk förstår nog inte hur bra häst det här är, jag skulle inte vilja byta häst med någon, säger Hultman.

Solvallahästen One Too Many har ett fantastiskt år bakom sig med sju segrar på tio starter och 1,9 miljoner kronor intjänat. I den förra starten i Breeders Crown-finalen på Sundbyholmstravet vann hästen enkelt trots att han sprang och slog sig på ett knä över upploppet.

Den gången besegrade One Too Many Robert Berghs Kadett C.D. som gick i ledningen. Kadett C.D. hade greppet på upploppet men sista biten kunde Hultmans stjärna avgöra.

”Finns mycket utveckling”

På onsdag möts löftena igen, Kadett C.D. från spår två och One Too Many från spår sju bakom startbilen. Förstapriset i loppet är 200 000 kronor och går som V64-5.

– One Too Many var riktigt bra senast och var inte trött i mål. Han sprang och slog sig på ett knä men både häst och kusk redde ut det på ett förnuftigt sätt. Nu har han ett sämre spår än Kadett C.D. men min häst är riktigt bra. Det finns mycket utveckling i honom och jag tror att han får ett kanonår nästa år.

Vad tror du om segerchansen?

– Han har ett dåligt spår men det där brukar Örjan lösa. Han ska absolut räknas och det ska bli kul att testa honom över lång distans igen. Det här blir sista loppet för året, sedan får han vintervila.

Tror du att han är landets bästa treåring?

– Raja Mirchi har visat mest men jag skulle inte vilja byta häst med någon, den här är riktigt bra.

Ska din häst streckas på kupongen?

– Ja, det är klart som fan, säger Stefan Hultman till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM