Miljardärens nya plan – flyttar stjärnhästen

TRAV

Björn Nordstrand köpte travhästen Yewish Boko för flera miljoner.

Efter flera misslyckanden hos Stefan Hultman flyttas nu hästen till Danmarks bästa travtränare.

– Han slipper tvångsprissumma där och kan tävla i billigare sällskap, säger Tommy Berghagen i Stefan Hultmans stall.

Foto: BJÖRN ELGSTRAND

Den före detta TV4-direktören Björn Nordstrand satsar hårt på travsporten och har bland annat varit delägare i elitloppshästen Commander Crowe. Men efter ett storbråk med hästens tränare, Petri Puro, valde Nordstrand att sälja sin del i stjärnhästen.

Efter Commander Crowe köpte Nordstrand Yewish Boko för flera miljoner. Hästen flyttades då från Timo Nurmos till Stefan Hultman och spåddes en lysande framtid. Men hos Stefan Hultman har framgångarna uteblivit och hästen har på nio starter tjänat 18 000 kronor hos Hultman.

”Mycket billigare sällskap”

I lördags slutade hästen fyra i ett lopp på Gävletravet och efter den starten beslutade Nordstrand att byta tränare på hästen – ännu en gång. Den går gången får den danske stortränaren Flemming Jensen chansen.

– Han är inte flyttad ännu men det är planerat att det ska bli av. Tankegången bakom det är att hästen slipper tävla med tvångsprissumma på sig i Danmark, han har 600 000 kronor extra på sig här i Sverige. Han hamnar i mycket billigare sällskap i Danmark, säger Tommy Berghagen i Stefan Hultmans stall.

Varför finns det tvångsprissumma i Sverige och inte i Danmark?

– Det är en motiverad fråga, det får du ta vid ett annat bord, säger Berghagen.

ARTIKELN HANDLAR OM