Skrällkusken: Jag har en grym form

Foto: ALN
Lars-Göran Söderberg.
TRAV

Han skrällde på V75 senast till över nio gånger pengarna

Nu jagar Bergsåkerskusken Lars-Göran Söderberg en V64-seger med hästen Bell.

– Det känns som om hon kan konkurrera om det stämmer hela vägen fram, säger han.

Lars-Göran Söderberg har toppform för dagen. I lördags skrällde han rejält på V75 då han vann med den egentränade hästen Bella Hammering till över nio gånger pengarna.

– Jag har grym form, med mig är det inga problem med. Jag har ganska så lite hästar så när de fungerar känns det jättebra. Det har varit bra flyt på slutet. Jag har rätt så skapliga hästar och så har de kanske form samtidigt. Men det är svårt att hålla igång året runt om när man har få hästar.

”Toppenår”

Som kusk har han kört in över en miljon kronor i år och har 16 i segerprocent.

– Det har varit ett toppenår för mig, även om jag har få hästar. Det är bra segerprocent och bra inkört per start.

Just nu har han sex hästar på sin träningslista och Bella Hammering är hästen som dragit in mest pengar till stallet.

– Jag får hoppas att det kommer in nya hästar i träning. Det är svårt att få in nya hästar och i år borde jag har fått in fler. Men det är dyrt att ha häst och många väljer de större tränarna, säger han.

Vid kvällens V64-tävlingar på Solvalla finns sitter Lars-Göran Söderberg upp bakom den amatörtränade hästen Bell som slutade oplacerad senast i Breeders Crown-finalen på Eskilstuna.

– Hon fick gå i tredje sista varvet sist så jag tror att hon blev lite less. Det kommer var ett snällt upplägg i dag. Hon har visat att hon duger och har löpt jämt flera gånger med hästen som är favorit i loppet. Det känns som om hon kan konkurrera lika väl om det stämmer hela vägen fram. Det kommer bli ett ganska snällt upplägg hela vägen fram, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM