Experten chockad efter uppvisningen

Foto: ALN
TRAV

Örjan Kihlström och One Too Many tog hem kriterierevanschen på Solvalla.

Trots ett tufft lopp vann hästen – och hyllades av TV4-experten.

– Jag är förvånad att han skulle vara så här bra, sa Thomas Nilsson.

I Kriteriet slutade Stefan Hultmans treårige stjärna One Too Many tvåa bakom kullens kung Raja Mirchi. Under onsdagen startade hästen i kriterierevanschen på Solvalla med 200 000 kronor i förstapris och då blev det en enkel seger.

”En riktigt bra häst”

Trots ett tufft lopp utvändigt om värste konkurrenten Kadett C.D. kunde One Too Many avgöra enkelt över upploppet. I och med segern har One Too Many tjänat 2,1 miljoner kronor under året.

– Har är stark, snabb och har löpskalle. Det är en riktigt bra häst helt enkelt. Han slappnade av efter mål och rumplade till, sa kusken Örjan Kihlström efter loppet.

Thomas Nilsson, som jobbade som expert i TV4 Sport var mäkta imponerad av hästens insats.

– Jag är oerhört imponerad, han fick ett tufft lopp och mosade sin värsta konkurrent. Jag är förvånad att han skulle vara så här bra, sa Nilsson om One Too Manys insats.

”Förlorat varje gång”

Spelfavoriten Kadett C.D. slutade tvåa tillsammans med sin kusk och tränare Robert Bergh som trots förlusten var vid gott mod.

– Vi har förlorat varje gång mot honom, får hoppas vi får bättre år nästa år. Det var inte förrän de sista 150 det blev stopp, han kan bättre vissa dagar men det är klart jag är nöjd, sa Robert Bergh om förlusten.

ARTIKELN HANDLAR OM