Galna löftet: Klippa av håret i direktsändning

Foto: KANAL75
TRAV

Sexårige Aggas Dyring vann på Solvalla och fortsätter rada upp segrar.

Efter segern klippte hästens tränare av håret på skötaren Tobias Eklöf.

– Jag hade lovat att raka av mig hårt i direktsändning, men det blev en liten klippning istället, säger Eklöf med ett skratt.

Amatörtränaren Anders Binklinge har fått fram ett riktigt löfte i sexårige Aggas Dyring. Hästen som var mycket allvarligt skadad som unghäst har kommit igång rejält i år och under onsdagen vann hästen ett V64-lopp på Solvalla. Det här var hästens fjärde seger i den sjätte starten och segern togs i mycket imponerande stil. Trots ett tufft lopp utvändigt ledaren var Aggas Dyring bara bäst och försvann ifrån sina konkurrenter över upploppet.

Klippte håret – i direktsändning

Sköter hästen gör Tobias Eklöf som innan loppet hade lovat att raka av håret i direktsändning om hästen skulle vinna. Nu blev det ingen rakning – men TV4 Sport-tittarna fick se tränaren klippa bort en bit av håret på Eklöf.

– De klippte av en bit av luggen. Jag sa innan att jag tyckte att motståndet var hårt och jag var osäker på hur formen såg ut, så jag lovande att jag skulle raka av håret i direktsändning om han skulle vinna, men det blev en liten klippning istället, säger Tobias Eklöf.

Varför rakade du inte av håret?

– Det var ingen som hade en rakapparat just nu, men jag tror nog att jag hade backat ur om någon kommit fram med en apparat.

”Det är sjukt”

Aggas Dyring fortsätter att imponera och har på sex starter tjänat 110 000 kronor. Hästens skötare är mäkta imponerad.

– Jag tycker att han går från klarhet till klarhet, det är sjukt för man fattar inte hur bra han är. Det är en jävla stam i honom och han har det i generna.

När förstod du att han var så här bra?

– Nu, ungefär. Han har varit jäkligt skadedrabbad och vi har inte vågat träna honom. Vi tog det varsamt ända fram till sommaren men började pressa honom lite sen. Fortsätter han så här vet man inte vart det slutar, det kanske är en ny Tout Ou Rien?

Vad väntar nu? När blir nästa start?

– Vi ska se att han är fräsch och fin i veckan nu, sen får vi se om det blir någon mer start på ett tag. Kanske om två veckor om han är fin.

I början av karriären fick Tobias Eklöf chansen att köra hästen och har ett fint facit tillsammans med hästen. På tre starter har ekipaget tagit tre segrar men i de två senaste starterna har Johan Untersteiner fått köra löftet. Anledningen är att Eklöf inte får köra på Solvalla.

– Jag kommer köra honom igen, så det är ingen fara med det. Anders vill att jag ska köra och det är en jäkla skillnad att köra en sådan här häst än de andra ”ök-hästarna” man fått köra. När man kör den här hästen så vet man att det är det här man vill hålla på med livet ut, säger Tobias Eklöf.

ARTIKELN HANDLAR OM