Goop: Ska testa Quarcio i monté

Efter fjärdeplatsen i Frankrike – nu ska Quarcio Du Chene starta i monté

Foto: CASPER HEDBERG
Quarcio du Chene. med Björn och Olle Goop.
TRAV

Efter Quarcio Du Chenes fjärdeplats i Frankrike.

Nu avslöjar Björn Goop att hästen ska testas i monté.

– Om testet faller väl ut kommer vi att starta Kurre i ett montélopp i Frankrike nästa torsdag, skriver Goop i sin krönika i Sportbladet.

I måndags startade Stall Goops stjärna Quarcio Du Chene i ett lopp på Vincennes bana i Frankrike. Björn Goop, som själv var avstängd, var på plats för att värma hästen.

För första gången sedan Stall Goop fick hästen i träning skulle en annan kusk testa att köra hästen i ett lopp. Dominik Locqueneux fick chansen, men Quarcio svek och slutade fyra i loppet.

Björn Goop hade hoppats på bättre resultat och nu har han bestämt sig för att testa något helt nytt.

I sin krönika i torsdagens tidning berättar han om den nya matchningen.

”Vi har klurat ut en fortsättning. I slutet av veckan ska en fransk jockey testa att rida honom under sadel. Monté, det vill säga travridning, är stort i Frankrike och det finns mycket pengar att tjäna i grenen. Om testet faller väl ut kommer vi att starta Kurre i ett montélopp i Frankrike nästa torsdag. Det ska bli ett roligt försök. Vår franska vinster­satsning med hästen fortsätter. Men jag kommer inte att rida honom själv, även om alla över 65 kilo får rida monté och jag kanske har bra storlek för sporten”, skriver han.

Läs mer om om Quarcio Du Chene och stall Goops chanser i Björn Goops krönika.

ARTIKELN HANDLAR OM