Tränaren: Jag lägger ner miljonsatsningen

Foto: KANAL75
TRAV

Åbyproffset Christina Medin var på väg att inleda en miljonsatsning i USA.

Men på grund av en konflikt valde hon att avbryta satsningen.

– Det kändes inte seriöst och då backade jag ur, vi hade ett avtal som de ville ändra på, säger Medin till Trav365.

46-åriga Christina Medin var på Lexington-auktionen i USA i oktober och handlade in fyra fint stammade hästar, två ston och två hingstar. Medin hade då bestämt sig för att göra en storsatsning på USA och var på väg att hyra in sig på en träningsanläggning på andra sidan Atlanten. Satsningen var i miljonklassen, men precis innan hästarna skulle anlända till anläggningen avbröt Medin samarbetet.

– Vi hade en överenskommelse men det blev strul och jag backade ur. Det kändes inte seriöst då vi hade avtal med personer som helt plötsligt skulle ändras, då avvaktar vi hellre till något bättre tillfälle, säger Medin.

Medin har länge haft en dröm att få träna hästar i USA – något hon nu istället hoppas få göra inom en snar framtid.

– Det är fina hästar, skönt klimat och ett trevligt land. Det är en dröm som skulle gå i uppfyllelse och jag hoppas jag kommer få göra det någon gång, Det är många som rycker i oss så det förvånar inte om vi gör något samarbete i USA nästa år.

Kostade en halv miljon

De fyra hästarna som inhandlades på auktionen förra månaden har nu kommit hem till Sverige och Medin är mycket nöjd med individerna.

– Det är fint stammade hästar som kostade en halv miljon kronor tillsammans, det var ett jäkligt bra pris. Det är jättefina hästar och nu får vi satsa här hemma istället, vi har det väl förspänt. Vi har tio ettåringar just nu och det är det man måste ha, man kan inte leva på sju- och åttaåringar.

Känns det tråkigt att USA-satsningen plötsligt avbröts?

– Ja, allt var fixat och donat och vi skulle köra igång den första november. Men det kändes inte bra att det blev ändringar och det är ingen lek det här. Man åker inte dit för att sola och bada, man gör det för att träna häst och få framgångar. Det var en bra deal men man blir besviken när folk ska ändra sig, säger Christina Medin till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM