Ingves: Jag kan vinna med Svanstedts hästar

Foto: KANAL75/BURT SEEGER
Peter Ingves.
TRAV

När Åke Svanstedt är på semester får Peter Ingves chansen bakom två av stjärnans hästar.

Med en av V75-hästarna tror kusken på riktigt bra segerchans.

– Global Journey har jag feeling för, han gick jävligt bra senast, säger Ingves.

Axevallaprofilen Åke Svanstedt är på semester i USA med flickvännen Sarah Swahn på den nyinköpta gården.

Då Svanstedt är på semester får Per Lennartsson och Peter Ingves chansen att köra stjärnans hästar på V75. I V75-3 kör Peter Ingves den sexårige hingsten Year In Review som spurtat mycket vasst i de två senaste loppen. Även de gångerna har Ingves suttit i vagnen och hästen startar från spår sex bakom startbilen.

– Han har gått riktigt bra men det är synd att han inte är snabb från start. Han lär hamna lite väl långt bak och vi får hoppas på tempo. Sist gick han riktigt bra till slut och han kan spurta ner många, med lite klaff kan han vinna men det ska mycket till. Formen är på topp, säger Ingves.

”Bra segerchans”

I V75-7 kör Ingves Global Journey som senast blev fast med alla krafter sparade. Från ett perfekt innerspår över kort distans är taktiken given – ladda mot ledningen.

– Jag har lite feeling för Global Journey, han gick jävligt bra senast och satt fast med krafter sparade. Han fick luckan sent men sköt till bra. Nu har han ett bra läge och är snabb ut. Jag kör i spets om jag kan hålla den. Ser ut som en bra segerchans.

Kan det till och med vara en V75-spik?

– Nej, men det är en bra chans. Min bästa i omgången.

Hur känns det att köra få Åke Svanstedts hästar?

– Det känns bra för det är bra tränade hästar, man får vara nöjd att köra åt en sådan kille.

Har du någon annan segerchans på V75?

– Nu Nu Hill (V75-1) har lite halvchans, han gjorde ett bra lopp senast men på V75 är det hårdare motstånd. Bakspår passar och det är en segerchans om det blir lite klaff på loppet, säger Peter Ingves.

ARTIKELN HANDLAR OM