Nybrink: Kan inte annat än att vinna

Micke Nybrink om helgens V75

TRAV

Hon har startat tre gånger i sin nya regi.

Intrycket? Grymt.

Vi snackar om uppvisning och lekstuga.

Förlust känns inte aktuellt i morgon.

Det är alltid roligt när nya hästar dyker upp på V75, hästar som man sett i lite lägre klasser och väntat på. ”När hon gör en lördagsstart har vi en spik.” Så tänkte jag när jag såg Ulf Stenströmers nyförvärv Operett Brick vinna på Färjestad den 1 november. Hon såg ruskigt fin ut. I ledningen tvingades hon öppna hårt, 1.11 första 500 som blev 1.15 första 1000. Sen ångande hon bara undan till okörd seger. Farten och spänsten över mål fanns där och hela hon är en imponerande syn: stor och stark, snabb, hård …

Även i de två föregående starterna i nya regin har hon glänst. Näst senast tog hon ledningen efter 300 meter och sträckte ut i 1.10,5-tempo sista 500 till överlägsen seger. Gången innan, i debuten för Stenströmer, flög hon lågt över open stretch efter en köresa. Klockan visade 1.11,5 sista 700.

I V75-4 har hon springspår och körs av startspecialisten Thomas Uhrberg.

Även om hon inte är en vessla den första biten räknar jag med att hon förr eller senare tar hand om ledningen. Sen kan jag inte tänka mig annat än att hon vinner.

Värst emot är Conrads Linsan – men hon ska trots allt plocka in 20 meter på Operett Brick och det tror jag är i tuffaste laget, även om hon var mycket fin i Svanstedt-debuten senast.

En vanlig badkarsvinnare

Spik nummer två är en vanlig badkarsvinnare. Global Journey (V75-7) är en blixt den första biten, har innerspår bakom bilen på 1640 meter och körs av bomb­säkre startkolaren Peter Ingves. Global Journey har visat toppform i de två senaste loppen och det är hyfsad chans på spets och slut.

Resten av omgången analyserar jag så här:

V75-1 är svårt, även om Jerka Tilly har drömläge och kan leda runt om. Han avslutade starkt senast men åkte dit i en rykande snabb avslutning. Nu Nu Hill gillar jag, även om han varit lite väl ojämn och Sammarco är ett hett bud med smygar-Örjan.

Knepigt att skilja de bästa åt i V75-2. Ready to Rock har två raka för Lähdekorpi och särskilt senast var det med mersmak. Essien är en fin liten symaskin som har rätt inställning men spåret är ju taskigt. Tryptofan Håleryd kan mycket bättre än han visat i de senaste fem starterna och har bland annat regelrätt spöat Gitano.

Guld, V75-3, försöker jag slinka med två streck. Mest tror jag på hederssnabblopparen Global Investment. Motståndet är aningen tunnare än han är van vid och det brukar räcka för att han ska ta dem. Noras Bean är hotet. Skulle han lyckas komma till ledningen blir han svårpasserad. På slutet har han fått spö av hästar som Yield Boko och Nu Pagadi.

Litar inte på tvååringarna

Uppfödningslöpning, V75-4, kräver många streck. Jag litar inte på tvååringarna. Global Noble har visat mest och laddas för ledningen. Det kan gå. Själv gillar jag I’m Weasel som blev störd i sista sväng i försöket och flög fram ­sista 200.

Om Elliot Hall (V75-6) trampar runt felfritt krossar han allt.

Men han har galopperat förr och därför känns det logiskt att ­dubbla med trolige ledaren Ewe ­Palema.

ARTIKELN HANDLAR OM