Pensionären Göran om de galna spelen

TRAV

Här är pensionären som lever på spel.

Göran ”Mac” Andersson, 68, har vunnit över 100 miljoner på trav genom åren.

Men han har också haft en osannolikt hög omsättning.

– Ett tag spelade vi för en miljon i månaden, säger Göran Andersson och bjuder på sina bästa vinnare till V75 på Jägersro.

Göran ”Mac” Andersson.

Frågan är om det finns någon spelare i landet som slår hans meriter. Både vad det gäller omsättning och vinster. Göran Andersson från Södra Sandby i Skåne har vigt sitt liv åt travet och fått mycket tillbaka. Han jobbade tidigare som gymnastiklärare men är pensionär sedan sju år tillbaka. Även om han har spelat regelbundet sedan 1956 har han det nu som sitt levebröd. Han har varit mycket framgångsrik och spelat in otaliga storvinster genom åren. Den största vinsten kom för några år sedan när Göran Andersson vann 15 miljoner kronor en nyårsafton.

– Det har gått väldigt bra men jag har också haft en hög omsättning. Sedan är jag inte själv som spelar utan vi kör flera olika bolag med andra personer. Bland annat är min son Markus med och vi köper in oss i varandras system, säger Göran Andersson.

Vunnit miljoner – 30 gånger

Han kallas för ”Mac” och är en välkänd profil på Jägersro. Där var han tidigare värmningsexpert i intern-tv:n och Göran har hållit på med trav sedan han var 14 år.

– Jag har ägnat hela mitt liv åt det här och haft mycket roligt. Men man ska också komma ihåg att det långt ifrån är någon dans på rosor att vara spelare. Det går upp och ner som med mycket annat.

– Jag har lagt ner oerhört mycket arbete på travet och det gäller att vara påläst. Man måste kolla upp så mycket det bara går. Läs tidningar och se så många travlopp du bara kan. Sedan gäller det att gå ihop och spela tillsammans med andra i bolag. V75 är klart bästa spelet och då gäller det att kunna göra stora system för att det ska bli slagkraftigt.

Hur många miljonvinster har du dragit in?

– Jag skulle tippa att vi har vunnit en miljon eller mer vid cirka 30 olika tillfällen. Sedan har det blivit väldigt många vinster på över en halv miljon kronor. Där har jag faktiskt tappat räkningen.

Hur har det gått i år?

– Det har varit ett normalt spelår och jag ligger lite på plus. Den största vinsten i år är på 800 000 kronor och sedan har vi haft några på 500- och 600 000 kronor också.

– Vi spelar för höga insatser men det är ingenting mot vad det var för tio och 20 år sedan. Då körde vi gigantiskt stora spelbolag till V75 och gjorde ett par system i veckan för runt 100 000 kronor styck. Totalt spelade vi för runt en miljon kronor i månaden med allt annat. Men så mycket är det inte nu, menar ”Mac”.

”Ser roligt ut”

Lördagens V75-omgång avgörs på hemmabanan Jägersro. Göran Andersson är på plats och har ägnat många timmar under veckan till att hårdgranska loppen.

– Det ser roligt ut på förhand. Jag tror att en del av favoriterna kommer att falla, säger han och bjuder Trav365:s läsare på sina bästa spelidéer.

ARTIKELN HANDLAR OM