”Hon kan mycket väl vinna loppet”

Foto: Kanal75
Tommy Hanné och I Me Mine vinner kvalloppet till Uppfödningslöpningen. På lördag kan de vinna finalen med 500 000 kronor i förstapris.
TRAV

Tommy Hanné köpte henne på auktion för 40 000 kronor.

Nu slåss I Me Mine om en halv miljon kronor i Svensk Uppfödningslöpning.

– Hon känns jättefin och kan mycket väl vinna, säger Tommy Hanné.

Solvallatränaren har plockat fram många unghäststjärnor genom åren. Nu har han en ny jättetalang i det tvååriga stoet I Me Mine. Tommy Hanné hittade henne på kriterieauktionen för ett år sedan. Han gillade hästen och slog till. Prislappen blev 40 000 kronor vilket skulle visa sig vara rena fyndet. Hanné jämför henne redan med sin gamla storstjärna, Volita du Ling, som bland annat vann Stochampionatet.

–  Hon har samma kapacitet som Volita du Ling hade. Det är en jättebra häst som är startsnabb, travsäker och tuff. Hon är hård och nästan som en hingst i psyket, säger Tommy Hanné till Trav365.

”Han kan bli svårslagen”

I Me Mine har gjort fyra starter och tagit två segrar och en andraplats. Enda plumpen kom näst senast då hon blev trött till slut och galopperade som slagen.

– Men då hade hästen en halsinfektion. Hon var därför ganska lugnt tagen inför senaste starten och jag tror därför att hon har gått framåt ytterligare med loppet i kroppen. Hon har bara gått lugna jobb under veckan men känns jättefin, säger Hanné.

I Me Mine vann sitt uttagningslopp till Svensk Uppfödningslöpning då hon avgjorde säkert till slut. Hon har startspår tre bakom bilen i finalen vilket är något som tränaren är nöjd med.

– Hon är snabb ut men det finns flera hästar med som också är startsnabba. De är ju också bara två år så man kan inte säkert veta varje gång hur fort de kommer att öppna. De kan bli rädda för minsta lilla grej och då kan det bli galopp istället.

– Den som jag tror är allra snabbast och tar ledningen är Home Sweet Home. Jag körde mot honom i ett par bilprovstarter nyligen och hästen öppnade blixtsnabbt fort bakom bilen. Dessutom ska hästen gå barfota runt om och jag är inte främmande för att han kan bli svårslagen. Det är en rätt så bra häst.

”Tror på bra chans”

Tommy Hanné har tidigare vunnit Svensk Uppfödningslöpning med M.T.Cheyenne. Nu finns chansen att på nytt vinna det största loppet för landets tvååriga hästar. Den här gången med I Me Mine.

– Hon kan mycket väl vinna, likaväl som någon annan. Det är ett jämnt lopp och jag tror att positionerna kommer att avgöra. Min häst går från alla positioner vilket hon visade senast. Hon är som sagt snabb ut och jag kommer att prova från början för hon är lugn och förnuftig. Eventuellt kommer jag att köra henne barfota bak och det blir ytterligare en liten växel. Jag är optimistisk och tror på bra chans, säger Tommy Hanné till Trav365.

Du har även med Access Tooma i V75-3. Chanserna där?

– Han är riktigt på gång igen men behöver fler lopp i kroppen. Han har blivit så jäkla tjock och haft det lite för bra under det långa uppehållet. Så han behöver fler genomkörare och dessutom har han sämsta läget med spår åtta. Jag ligger lågt och är nöjd med pengar.

ARTIKELN HANDLAR OM