– Vinner jag stort köper jag en häst

Foto: Jimmy Wixtröm
TRAV

Daniel Andersson har nyligen vunnit SM-guld i fotboll.

Nu tänker Malmö FF:s lagkapten även ta hem storkovan på travbanan.

Han bjuder på ett par fräcka vinnare på V75 – och drömmer om en egen travhäst.

– Vinner jag stort köper jag en häst igen, säger Daniel Andersson till Trav365.

Guldyran har knappt lagt sig i Malmö efter SM-guldet. Daniel Andersson har haft ett mycket framgångsrikt år och var även nominerad till Årets back på fotbollsgalan. De senaste två veckorna har varit omtumlande för honom.

– Det har varit grymt häftigt faktiskt. Höjdpunkten var på söndagen och dagen efter hade vi samling på Stortorget i Malmö där vi fick ett härligt mottagande. Det har varit mycket gratulationer efteråt och det har varit en härlig tid, säger Daniel Andersson.

”Spelar varje helg”

Många fotbolls- och ishockeyspelare är travintresserade och äger hästar. Daniel Andersson är själv travbiten och går på hemmabanan Jägersro så ofta han hinner. Nu när fotbollssäsongen är slut lär det bli ännu mer frekvent.

– Det har varit mycket ett tag nu men jag ska försöka att gå på V75 på lördag. Annars tänker jag sticka dit någon tisdag framöver. Vi tränar med laget november ut och sedan ska jag gå tränarkursen i december. Jag måste börja tänka på vad jag ska göra efter att karriären är slut, även om jag inte har några planer på att lägga av än.

– Travet är jäkligt kul och spännande. Det är en härlig avkoppling och jag gillar att vara på plats och se hästarna live. Vi är tre kompisar som spelar V75 varje vecka och har hållit i fem år. De två första åren gick det rätt hyfsat men sedan har det inte gått lika bra. Det är kul i alla fall och vi kämpar på.

Hur är det med travintresset bland övriga spelare i Malmö FF?

– Det är tyvärr inte så stort. De nya unga killarna är inte hästintresserade. Det är främst jag och materialförvaltaren som snackar trav om dagarna.

Hur är det med hästägandet för dagen?

– Jag har ingen just nu men dyker det upp rätt tillfälle är jag intresserad. Vi kollade på en häst för ett tag sedan som vi tänkte köpa men det blev inget då. Jag har tidigare varit med på en hos Hans Adielsson som hette Lightning Vixi. Hon vann lopp i Danmark men var mycket skadad och hade problem med sina framknän. Så vi sålde henne sedan.

– Drar man in en storvinst så blir det nog ett hästköp igen. Speciellt om man får med sig några kompisar, det är roligare att äga en häst tillsammans. I så fall skulle jag vilja ha den hos Lutfi Kolgjini. Jag gillar Ludde mycket, säger Daniel Andersson.

”Det är bästa spiken”

Inför V75 på hemmabanan har den nybakade SM-guldvinnaren läst på. Han bjuder Trav365:s läsare på ett V75-system och sina bästa spikförslag. Dessutom tipsar han om en rolig skräll.

– Bästa spiken är Conrads Linsan (V75-5). Jag spikar även Robin K. Som jag har en bra känsla för.

– Sedan vill jag varna för Hoity Toity Face (V75-3). Jag gillar den hästen och hon kan absolut vinna. Det är min outsider i omgången.

ARTIKELN HANDLAR OM