Frank Anderssons nya storsatsning

TRAV

Han är redan delägare i ett av Sveriges bästa varmblod.

Nu gör Frank Andersson en rejäl satsning på kallblodssporten.

Brottarlegendaren har köpt tre nordsvenska hästar och förväntningarna är höga.

– Det ser ut som att vi har en ny stjärna på gång, säger han till Trav365.

Foto: Kanal75
Frank Andersson.

Den passionerade travälskaren och storspelaren har upplevt framgångar som många bara drömmer om. Frank Andersson äger delägare i Red Hot Dynamite som har sprungit in fem miljoner kronor. Nu fortsätter den förre världsmästaren i brottning sin storsatsning på travet. För en tid sedan köpte han den den lovande treårshingsten Närby Kalabalik. Hästen tränas av kallblodskungen Jan-Olov Persson och har börjat karriären lovande. Efter en andraplats i debuten blev det seger i senaste starten.

– Enligt Jan-Olov är det här en kanon. Han vann okörd senast och har tränat strålande efteråt. Nästa start är på måndag i Bollnäs och då vinner han igen. Får hästen vara frisk framöver kan det vara stora saker på gång, säger Frank Andersson till Trav365.

”En dröm”

Den senaste veckan har han gjort klart med ytterligare två hästköp. Det är tvååriga stoet Järvsö Vesla, i träning hos Stig Jarle Röste, samt tvåårige hingsten Sundbo Skipper i träning hos Jan-Olov Persson.

– Järvsö Vessla äger jag helt själv och det är en riktigt lovande madame. Hon kommer att börja starta nästa år och hästen har en härligt effektiv gång. Hennes pappa är Järvsöfaks och han är ju den stora dominanten bland avelshingstarna.

– Sundbo Skipper och Närby Kalabalik äger jag 40 procent i och resten har Järvsöfaks ägare Magnus Frunck samt en kille som heter Tord Goude.

Hur kommer det sig att du köper kallblod?

– Jag är väldigt förtjust i den kallblodiga rasen. De är så speciella och snygga individer. Jag bodde tidigare i Sundsvall under en period och var då mycket på trav på Bergsåker och i övriga Norrland. Då fastnade jag för kallblodssporten och sedan dess har jag haft en dröm att äga ett riktigt bra kallblod.

– Nu har jag köpt tre hästar som alla ser riktigt lovande ut. Jag hoppas och tror att åtminstone någon av dem är ett ämne till något stort. Det är heller inte omöjligt att jag köper fler kallblod inom kort, säger Frank Andersson till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM