Gruvarbetaren: Jag har vunnit 90 000 kr

Foto: ATG
Rolf Fransson leder DD-mästaren 2010.
TRAV

Gruvarbetaren Rolf Fransson, 48, är ny ledare i DD-mästaren.

Samtidigt som han leder ligan spelar han in tusenlappar.

– Jag vann 86 000 kronor på Dagens Dubbel förra helgen, berättar han.

I helgen tog Rolf Fransson, 48 från Gällivare, ledningen i ATG:s succétävling DD-mästaren. Han leder nu DD-ligan med 89 635 inspelade kronor.

Han gör succé både i ligan och på det riktiga spelet. Samtidigt som han har spelat på DD-mästarens hemsida har han satsat pengar på riktigt. Bland annat hittade han DD-skrällarna Prince Tagg och Maxwell Mayday förra lördagen.

– Det här känns väldigt bra. Att det går bra måste bero på att jag är duktig, och lite tur också. Jag har spelat varje dag. Taktiken är att hålla dem på stången. Det handlar om både tur och skicklighet, jag satte Dagens Dubbel förra helgen till 430 gånger pengarna. Då spelade jag för 200 kronor själv också, så jag vann 86 000 kronor på Dagens Dubbel. Det är den största vinsten som jag har haft på Dagens Dubbel. Jag såg på en gång att jag skulle ta de två hästarna och hoppades att det inte skulle bli så stora favoriter. När de inte blev favoriter så spelade jag två hundra kronor själv också.

Hur är taktiken nu?

– Jag får väl avvakta och försöka hitta några skrällar.

Hur mycket har du vunnit själv under DD-mästaren?

– Jag har spelat på riktigt varje gång. Jag satte en dubbel som gav 4 500 kronor också. Det är över 90 000 kronor. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra för pengarna.

Han ser många lopp och läser på vad experterna säger.

– Jag försöker följa med så gott jag kan och lyssna på experter. Ni har ju Micke Nybrink, jag lyssnar på honom. Då kan man plocka bort många hästar. Han är duktig, jag lyssnar på han ibland och ibland inte, säger Rolf Fransson.

Inte bara tur

I sin krönika i Sportbladet menade Micke Nybrink att DD-mästaren handlar endast om tur, men Rolf Fransson håller inte med.

– Det är inte bara tur, det är guldkornen man letar efter. När man får in guldkornen så går det bra.

Under måndagen åker han i väg och fiskar i några dagar, men trots det ska han spela. När han inte själv är hemma tar han tar hjälp av hustrun.

– Min fru har mitt fulla förtroende, jag har redan kollat ut vilka hästar som hon ska spela på, berättar han.

ARTIKELN HANDLAR OM