– Är inte långt efter de bästa

TRAV

Orecchietti infriade favoritskapet i E3-revanschen och tog karriärens största seger.

– Han är inte långt efter de bästa, sa kusken Örjan Kihlström.

Foto: Kanal 75/ Lars Jakobsson
Orecchietti infriade favoritskapet i E3-revanschen och tog karriärens största seger.

Solvallatränaren Stefan Hultman hade en fin kväll på Färjestadstravet och inramade V65-spelet med Jaded och Orecchietti. Båda hästarna kördes förtjänstfullt av Örjan Kihlström och ägs av andelsstallet Travkompaniet.

Treårige Orecchietti fick öppna tufft för att komma till ledningen i E3-revanschen (V65-6), men trots ett förstvarv i 1.13,8-tempo höll han undan till en säker seger värd 300 000 kronor.

Segertiden blev 1.15,0 över 2 140 meter, bilstart.

Det var From Above-sonens åttonde seger i karriären som hittills inbringat 724 000 kronor.

– Den här kämpar bra och släpper inte gärna någon förbi sig. Jag tycker att han utvecklats stadigt och blir bättre och bättre. Han är inte långt efter de bästa. Viktigast i dag var att komma i väg före Update och sedan körde vi till ledningen, kommenterade kusken Örjan Kihlström.

Andra raka för Jaded

Elithästen Jaded avgjorde V65-1 från andra par utvändigt och attack på sista varvet där han övertog ledningen redan på sista bortre långsidan. Det var andra raka segern efter comebacken och åttaåringen som tjänat drygt 7,3 miljoner kronor i karriären såg stark ut

- Jaded känns väldigt fin och allt verkar jättebra så här långt. Det värmer i hjärtat att känna honom så här fin. Det ser spännande ut inför framtiden, sa Örjan Kihlström.

Lars-Ove Pettersson /Kanal 75

ARTIKELN HANDLAR OM