Tränarens satsning – bygger superbana

Foto: teamwestholm.se/Kanal75
UNIK SATSNING Jörgen Westholm fortsätter att satsa på sin tränarrörelse. Under hösten kommer Rommetränaren bygga en 700 meter lång inomhusbana på sin gård i Sala. Allt för att hans hästar ska kunna träna på så perfekta underlag som möjligt.
TRAV

Att träna travhästar i Sverige under vintern innebär hårda banor och dåliga förutsättningar.

Men nu gör Jörgen Westholm en miljonsatsning som gör honom unik i trav-Sverige.

Han bygger en 700 meter lång rakbana – inomhus.

– Det är en dröm jag alltid haft, säger Westholm till Trav365.

Rommetränaren Jörgen Westholm har haft ett bra år så här långt och hans hästar vinner ungefär var femte lopp de ställer upp i.

Westholm satsar hårt på travsporten och nu är det klart att han blir först i världen med att bygga en inomhusbana på sin gård i Sala. Westholm har under de senaste månaderna planerat inomhusbanan och invigningen planeras till månadsskiftet oktober-november.

Miljonsatsning

Inomhusbanan, som kostar Westholm över en miljon kronor, blir 700 meter lång och blir den första inomhusbanan i Sverige. Banan kommer vara 4,2 meter bred så att hästarna kan tränas bredvid varandra. Byggnaden har tak av plåt och väggar av rödmålad träpanel. Westholm gör den här satsningen för att minimera skaderisker och för att kunna tävla mer vintertid eftersom ATG och svensk travsport satsar lika mycket pengar på vintertävlande som på sommartävlande.

– Det här är någonting jag alltid drömt om, att kunna ha en inomhusbana för att under höst och vår kunna skydda oss mot det dåliga vädret Vi skyddar oss mot snö under vinter, regn och rusk under hela året samt undviker att sol och vind torkar ur underlaget som bevattnas för att få rätt svikt i banan. Hästarna tränas mer optimalt och resultaten kan förbättras för våra kunder, säger Jörgen Westholm till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM