Superbanan invigd: Jag är glad och stolt

Foto: britta wendelius
TRAV

Nu är världens första inomhusbana för hästar klar.

I lördags hade Jörgen Westholm invigning – och intresset var enormt.

– Det var fantastiskt trevligt, jag är stolt över det här projektet och en dröm har blivit verklig, säger Westholm till Trav365.

För några månader sedan avslöjade Trav365 Jörgen Westholms miljonsatsning på en inomhusbana. Aldrig någonsin tidigare han en travtränare byggt en bana inomhus för sina hästar och under lördagen hade Westholm invigning. Banan, som döpts till Takrakan, är cirka 700 meter meter lång och tog ungefär tre månader att bygga.

Över 200 personer besökte Westholms gård under lördagen för att delta på invigningen och tränaren själv är mycket nöjd med dagen.

– Det var fantastiskt trevligt och alla gäster fick åka med bilen genom banan för att förstå vitsen med det hela. Banan är skyddad mot regn, snö, sol och vind och det kan inte bli mycket bättre än så här. Nu tränar vi våra hästar på sommarunderlag hela året och det känns helt fantastiskt, säger Jörgen Westholm.

Hyllades

När nyheten kom för ett par månader sedan hyllades idén av flera stora travtränare. Bland annat var Stig H Johansson imponerad över satsningen. Men hur mycket fördel Westholm får vet han inte riktigt.

– Det vet jag inte men jag tycker att jag har så fint laddat med unghästar så jag vill göra det optimalt för dem, det är viktigt. Jag vill att mina hästar ska kunna tävla och träna med de absolut bästa förutsättningarna, och det kan de göra nu.

Vad säger dina hästägare?

– De ser en potential av att vi ska kunna få det bättre här än hos andra tränare. Det ligger i tiden att man bygger ”in” sporter. Bandy, ishockey, fotboll och golf har ju redan hallar. Jag har haft den här drömmen i många är och har bara hoppats att ingen skulle komma före mig. Jag har bra samarbetspartners som hjälpt mig att göra det här möjligt, drömmen blev verklig.

Tror du resultaten kommer bli bättre?

– Resultaten behöver vi inte skämmas för, men givetvis försöker vi skruva på varje skruv så vi ökar procenten varje år. Vi ska minimera dåliga resultat.

”Ska vara stor gemenskap”

Efter invigningen hade Westholm sin årliga hästägarfest och även den blev lyckad.

– Vi visade lite filmer från året och serverade mat. Det var trevligt och det är viktigt att man gör sådana här saker för hästägarna. Jag tycker det är extremt roligt då ägarna kommer och kollar på sina hästar istället för att följa loppen framför datorn. Det ska vara stor gemenskap kring mitt team och därför är sådana här tillställningar viktiga, säger Jörgen Westholm till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM