Klippet hela trav- Sverige pratar om

TRAV

Här är Youtube-klippet som trav–Sverige pratar om.

I det tyska storloppet med stjärnhästen Nu Pagadi börjar referenten plötsligt stöna sekunder innan start.

– Jag skrattade när jag såg klippet, säger TV4-profilen och referenten Per Skolglund.

På Youtube finns klippet från det tyska storloppet Breeders Crown som vanns av Stig H Johanssons topphäst Nu Pagadi och kusken Erik Adielsson i början av november.

Men det är inte den svenska segern som alla pratar om – istället är det referentens konstiga läten strax innan start som fått travfolket att reagera. När hästarna samlas bakom startbilen börjar referenten plötsligt att stöna – som om att att han tror att mikrofonen är av.

”Jag skrattade”

Kusken Erik Adielsson ska ha haft svårt att hålla sig för skratt när han såg klippet på nätet.

Även TV4-profilen och loppreferenten Per Skoglund har sett loppet på Youtube.

Vad är det som händer?

– Ha, ha. Jag skrattade när jag såg klippet. Kan man få välja att inte kommentera vad det är som händer? Jag tyckte att det var så jäkla roligt. Jag har spelat upp det för många av mina vänner. De tyckte; vad i helvete, va fan? Jag har ingen aning om vem killen är, om jag borde veta vem det är eller om han brukar göra så där. Men det var så skumt alltså.

Är klippet något ni pratar om?

– Det är klart att det bli något som man visar för andra. Jag tror att de flesta av mina kollegor har hört och sett det här.

Vilken är din värsta tabbe som referent?

– Jag väntar fortfarande på den där supertabben som alla gör någon gång. Jag har inte ropat ut fel häst, som referent har jag inte gjort någon tabbe som har etsat sig fast. Alla som refererar lopp gör en dundertabbe någon gång, men det hör till karriären.

Referentens miss inträffar 40 sekunder in i klippet.

ARTIKELN HANDLAR OM